изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:44 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 19.02.2018    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 19.02.2018


  • На 16 февруари в  16,40 чрез ЕЕН 112  в ОДЧ на РУ -Балчик е заявено от  А. Г. Г.   от с. Дончево, за това ,че за времето от 14.30 до 16.30 часа на с.д.  чрез счупване  стъкло на задна лява врата на личния му лек автомобил, паркиран в близост до пречиствателна станция гр. Балчик, "Неизвестно лице"  е  извършило  кражба на мъжка кожена чанта  в която е имало лична карта, СУМПС , професионална компетентност за водач на МПС, дебитна карта, портфейл с лични документи на съпругата му, сумата от 10 лв. зарядно устройство за мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство.   
  • -На 16 февруари в РУ Каварна е заявено от  С.Т.Г. , специалист енергиен контрол към "Електроразпределение Север", за това, че  на с.д. при извършване на проверка в частен дом в гр. Каварна е  констатирано незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени предпоставки за използване на ел. енергия, която не се отчита от средствата за търговско измерване на ел. енергия.  Образувано е досъдебно производство.
  • -На 16.02.2018г. в гр.Шабла автопатрул на РУ Шабла спират за проверка лек автомобил „Форд“, управляван  от Т.М.Д. от с.Смин, об.Шабла,известен на МВР. При извършената проверка е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказанието му  по административен ред чрез влязло на 20.10.2017г. в сила наказателно постановление, за управление на МПС без да притежава СУМПС. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.
  •  - На 17 февруари в 18,00 ч. в гр. Добрич по ул. "Максим Горки“ е спрян л.а. Фолксваген, с водач Д. К. К., от с. Честеменско, неизвестен на МВР. Същият е изпробван с техническо средство, което отчита употреба на метаамфетамин. Отказва да даде биологични проби. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.
  •  В бюлетин от 14.02.2018 г. на ОДМВР- Добрич   е заявено от  Л.П.П., от град Каварна, за това че за времето от 17,00 часа на 09.02. до 15.00 часа на 13.02.18 г. в град Каварна,  чрез срязване, "Неизвестно лице"  е извършило  кражба на 190 метра ел. проводници и нацепени дърва за огрев "Гледич", негова собственост. След проведени ОИМ се установи, че извършители на кражбата са непълнолетните С.Б.Р, Н.И.Г., Д.С.Р. и П.А.С.  от град Каварна, известни на МВР. Същите правят самопризнания.    
  •  - На 17 февруари в 18,15 ч. по път III - 293 - от гр. Добрич на разклона за с. Росеново, обл. Добрич, служители на 02 РУ спират за проверка л.а. „Опел Зафира“, управляван от О. Д. О. от с. Ловчанци, известен на МВР, като е установено, че водача е неправоспособен. Тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като апарата отчита положителен резултат за употреба на канабис. Взета кръв и урина по надлежен ред. Образувано е бързо производство, привлечен като обвиняем.          
  • - На 17 февруари в 22,00 часа в РУ Каварна е заявено от дежурен лекар във ФСМП Каварна, че при тях е постъпило лице, което е простреляно в ръката вероятно от въздушна пушка. От извършените ПСД се установи че на с.д.  около 19,00 часа М.М.М., на 58 г. от гр. Каварна, движейки се  пеша по ул. „България“ в с. гр.  чул шум от пукане и усетил болка в лявата ръка, след което се е прибрал в дома си. Около  22,00 часа е посетил Спешен център на болницата в гр. Каварна. Прегледан от екип на Спешна помощ град Каварна, установено е, че същият има сачма в кост на лявата ръка насочен е към травматолог и освободен. Образувано е досъдебно производство.       
  •  - На 17 февруари в 15,30 ч. в гр. Добрич, по ул. "сан стефано"  при извършване на проверка от автопатрул на Първо РУ Добрич на М. Я. М. от гр. Добрич, известен на МВР, в десния джоб на якето му намират два броя станиолови топчета със съдържание суха тревна маса. Същият заявява, че топчетата са негови, съдържат марихуана и ги е закупил за лична употреба. От експертна справка с техническо средство, веществото реагира на канабис и е с тегло 0,8 гр. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.          
  • - На 17 февруари в 17,30 ч. в гр. Добрич, автопатрул на Първо РУ Добрич по ул. "Ген. Г.Попов" проверяват паркиран лек автомобил „Фолксваген“ . При проверка на пътника К. Д. Р. - известен на МВР е открито полиетиленово с бяло прахообразно вещество. Същият заявява, че веществото е амфетамин и го е закупил за лична употреба. От извършената експертна справка с техническо средство, веществото реагира на амфетамин и е с тегло 0,5 гр. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.
  • На 18 февруари в 13,20 ч. е заявено от Г. Х. Ч., от с. Оброчище, че за времето от 16,00 ч. на 17.12.2017 г. до 13,00 ч. на 18.02.2018г. неизвестно лице чрез взлом на прозорец от ПВЦ дограма е проникнало в частен дом в с. Оброчище, собственост на А. П. К. от гр. София и е извършило кражба на 1 ъглошлайф. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Албена.
  • На 18 февруари в 08,30ч. в РУ Каварна е заявено от  В. И. Л., от с. Белгун, че за времето от 17,00 часа на 17.02 до 08,30 часа на 18.02.2018 г. от незаключен стопански двор към къща в с. Белгун, неизвестно лице е извършло опит за кражба на едно женско теле, едногодишно и едно мъжко прасе, едногодишно, животните са открити живи- телето в дере на 300 м. от местопроизшествието, а прасето в кочина в стопанския двор и двете с наранявания от удари с нож в областта на врата. Образувано е досъдебно производство.
  • На 18 февруари в 11,30ч. в ОДМВР- Добрич е заявено от в. П. В. С. от гр. Добрич, че за времето от 19,00ч на 17.02.2018г. до 11,30ч. на 18.02.2018г. Неизвестно лице е извършило кражба на 2 бр. акумулатори от товарен автомобил "Мерцедес" и  2 бр.  акумулатори от товарен автомобил "Волво". Автомобилите са паркирани на паркинг по ул. "Калиакра" пред пункт за технически прегледи. Образувано е досъдебно производство.
  • На 18 февруари в 07,00ч. в с. Кранево по ул. "България" автопатрул на РУ Албена спират за проверка л.а. "Мерцедес" с водач А. И. Д. от с Ведрина, известен на МВР. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача с техническо средство цифровата индикация на уреда отчита 1,24 промила алкохол в издишания въздух. Водачът отказва кръвна проба. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.                                                        
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди