изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:42 EET
СЛУЖИТЕЛИТЕ НА „СЪДЕБНА ОХРАНА” В ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРАТ    
Ред и сигурностСлужителите на „Съдебна охрана” в Добрич протестираха вчера пред Съдебната палата. По същото време протести се проведоха и в други градове на страната.


„Основните ни искания не са се променили. Настояваме за приравняване на заплатите ни със служителите на МВР”, заяви Добромир Мавродиев – зам.-председател на Синдикалното дружество в Добрич към Синдикат „Охрана” и организатор на протеста. Според него, към момента разликата в заплащането на „Съдебна охрана” е с 200 лева по-ниско от това на служителите на МВР. Друго искане е да се уеднакви заплащането и за специфични условия на труд, което е наполовина по-малко, отколкото в МВР. „Ние конвоираме задържани до съдебните зали, конвоираме осъдени до местата за изтърпяване на наказанията, което е тежки условия на труд”, обясни Мавродиев.
Следващото искане е за отпускане на допълнителни щатни бройки за покриване на всички съдилища и прокуратури в страната. Това са още 350 служители.
Протестиращите отправят исканията си към Министерството на правосъдието, към Министерски съвет и към финансовия министър Владислав Горанов и настояват увеличението на възнагражденията и на бюджета на ГД "Охрана" да бъдат включени още тази година, в бюджет 2018. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди