изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:22 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 20.02.2018    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 20.02.2018


На 19 февруари в 10,05 ч., в РУ Балчик е заявено от  А. Д. К., ИД кмет на с. Соколово за това, че С. Д. У., гражданин на Великобритания, жив. в с. Соколово заявява за извършена кражба на мини багер от имот на ул."М. Петров", собственост на гражданин на Великобритания, който в момента е в родината си. Установено е, че за времето от 16.02 до 19.02.18г., чрез  счупване на катинар на метална врата неизвестен извършител е проникнал в имота и използвайки МПС е извозил самоходна строителна техника - багер марка "JCB",произведен във Великобритания. Образувано е досъдебно производство.

На 19 февруари в 12.10 ч. в Първо РУ Добрич е заявено от С. Б. И. от гр. Добрич, за извършена кражба на прозрачна кутия, ползвана за събиране на дарения в полза на А. М. от гр. Добрич, съдържаща дарения в размер на 60 лева от търговски обект "Солаков" в гр. Добрич. Образувано е досъдебно производство по случая. След проявена инициатива от граждани на Добрич и проведени незабавни ОИМ по случая от служители на Първо РУ Добрич са установени и задържани извършителите на деянието – Е. П. И., на 21 г. и К. Н. Р., на 31 г. от гр. Добрич, неосъждани, неизвестни на МВР, правят самопризнания пред защитници, привлечени като обвиняеми /съизвършители/.

На 19 февруари в град Добрич, ул. „Оп. Димитър Ковачев" до блок 8 от автопатрул на Първо РУ Добрич при рутинна проверка е спрян л.а. "Мерцедес" с водач Ж. Д. Я. от град Добрич, осъждан, неправоспособен и управлява МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред влязло в сила на 22.01.2018г. От извършената справка е установено, че регистрационните номера са издадени за л.а. "Фолксваген", който е със служебно прекратена регистрация. Задържан за 24 часа, образувани са бързи производства.

 

ПРОВЕДЕНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ НА

ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – ДОБРИЧ

На 17.02.2018г. на територията на ОДМВР Добрич е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и контрол на пътното движение.

Проверени са 88 МПС и 105 лица. Установени са общо 40 нарушения, съставени са 10 акта /9 по ЗДвП и 1 по ЗБЛД/ и 28 фиша. Спрени от движение са 2 МПС, отнето е 1 СУМПС.

Резултати от контрола по показателите:

-управление на МПС след употреба на алкохол – 0;

-управление на МПС след употреба на упойващи вещества – 2;

-управление на МПС от неправоспособни водачи – 1;

-неправилно изпреварване – 2;

-използване на мобилен телефон – 1;

-ползване на предпазни колани/каски – 7;

-валиден винетен стикер – 1;

-светлини – 10;

-техническа неизправност – 4;

-нередовни документи – 4;

-други – 4;

Образувани са две досъдебни производства, задържано е едно лице с полицейска заповед за срок до 24 ч. за извършено престъпление по чл.343, ал.3 от НК.

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди