изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:52 EEST
ГЕРБ НАПРАВИ ДАРЕНИЕ НА ПРИЮТ ЗА КУЧЕТА В ДОБРИЧ    
Политика По повод Международния ден на доброто ГЕРБ-Добрич направи дарение на Общинския приют за кучета. Предоставени бяха храни за подрастващите животни и ваксини.


Народният представител Даниела Димитрова се срещна с ръководителя на приюта д-р Михаела Тосева и работещите там.
Над 4 500 животни са преминали през приюта от неговото създаване през 2009 г. до момента. Там те се кастрират, обезпаразитяват, ваксинират, маркират и се пускат отново на свобода. Капацитетът от 100 места за настаняване на бездомни кучета е непрекъснато запълнен, обясни д-р Тосева.
Според данните за работата на приюта за миналата година, заловени и настанени там са били 498 безстопанствени животни, като  482 са обезпаразитени, а 377 са кастрирани. 21 животни са осиновени, а други девет са под надзора на граждани. След кастриране и ваксиниране 356 четириноги са върнати на местата, от които са били заловени.
От приюта отчитат, че през последните години се наблюдава тревожна тенденция -  живещи в съседни общини изоставят животните си на територията на областния град, тъй като има два работещи приюта и има кой да се погрижи за животните. Изоставят новородени кученца в кашони, карат от село животни и ги пускат в междублоковите пространства. Все по-често има сигнали за болни и умишлено наранени бездомни животни.
Д-р Тосева сподели, че очакват в Програмата за капиталови разходи на Община Добрич да бъдат заделени средства за ремонт на приюта.
ГЕРБ - Добрич


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди