изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:51 EEST
ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА    
Спорт ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА


МЕСИ ЗА ПРЪВ ПЪТ ВКАРА НА ЧЕЛСИ И ИЗМЪКНА БАРСА НА “СТАМФОРД БРИДЖ”

Отборите на Челси и Барселона не излъчиха победител в първия 1/8-финален сблъсък помежду си в Шампионската лига. Двубоят на “Стамфорд Бридж” завърши при резултат 1:1, но англичаните повече могат да съжаляват, че не измъкнаха победата. Вилиан на два пъти нацели гредите зад Тер Щеген, преди в 62-ата минута да открие резултата в мача. В 75-ата минута обаче груба грешка в защитата на домакините помогна на Барса да стигне до равенството, а гола вкара Лионел Меси, като това бе първото му попадение във вратата на лондончани в неговата кариера. Така срещата завърши без победител, а реваншът предвещава да бъде доста интересен.

Домакините отново започнаха мача без типичен централен нападател, като на върха на атаката действаше Еден Азар. Той имаше подкрепата в предни позиции на Вилиан и Педро Родригес. Виктор Моузес и Маркос Алонсо действаха като халф-бекове, а двойката в средата на терена бе Нголо Канте и Сеск Фабрегас. Триото в защита бе съставено от Антонио Рюдигер, Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен. На вратата отново бе Тибо Куртоа.

Барселона пък противопостави Марк-Андре тер Щеген на вратата и карето Сержи Роберто, Жерард Пике, Самюел Юмтити и Жорди Алба в защита. Серхио Бускетс, Иван Ракитич и Паулиньо бяха триото в средата на терена. В атака пък стартираха Андрес Иниеста, Лионел Меси и Луис Суарес.

Първата възможност в мача бе за домакините. В 5-ата минута Еден Азар стреля силно от границата на наказателното поле и не бе особено далеч от целта. В 9-ата минута Челси имаше нова възможност, като след едно центриране от корнер Рюдигер се извиси и стреля с глава, но встрани от вратата. Барса също показа зъби в 16-ата минута, когато Меси елегантно центрира към Паулиньо в пеналта, но изстрелът с глава на бразилеца не намери очертанията на вратата. В 30-ата минута Челси си спечели фаул пред наказателното поле на каталунците. Маркос Алонсо отправи добър удар, но Тер Щеген бе готов и улови. В 33-ата минута лондончани бяха изключително близо до гола. Вилиан отправи страхотен удар от около 25 метра и топката се отби от гредата. В 38-ата минута събитията се пренесоха пред другата врата. При едно центриране от корнер Жерард Пике успя да играе с глава, но не и да насочи топката по посока на вратата. В 41-ата минута късметът отново не бе на страната на домакините. Отново Вилиан отправи мощен шут, като за втори път гредата помогна на каталунците да се отърват без гол. Две минути по-късно "сините" имаха нов страхотен шанс. Пике изчисти лошо една топка и я прати право на крака на Азар, който стреля от воле, но над вратата.

Втората част започна с шанс за гостите. В 48-ата минута Иниеста се освободи от Виктор Моузес и опита изстрел, но над вратата. В 54-ата минута Барселона стигна до първия си точен удар в мача. Луис Суарес се освободи в пеналта и стреля отблизо, като Куртоа се намеси решително. В 62-ата минута Сеск Фабрегас опита далечен, но доста анемичен удар. С него обаче той спечели ъглов удар, при който Вилиан бе оставен непокрит на границата на наказателното поле, намести си топката и с много прецизен удар я прати в мрежата зад Тер Щеген. В 75-ата минута Барса стигна до изравняването. Андреас Кристенсен сгреши с подаването си пред наказателното поле, топката бе отнета от Иниеста, който изведе Лионел Меси на стрелкова позиция, а аржентинецът не сгреши за 1:1.

До края Челси опита натиск в търсене на победен гол, но усилията на домакините не дадоха резултат. Така мачът приключи без победител, като попадението на чужд терен дава леко предимство на каталунците преди реванша на "Камп Ноу".

 

КОНТЕ: ПРЕДСТАВЯНЕТО НИ БЕ БЛИЗО ДО ПЕРФЕКТНОТО

Мениджърът на Челси Антонио Конте бе разочарован след равенството 1:1 срещу Барселона в първия 1/8-финален двубой между двата тима на “Стамфорд Бридж”. “Сините” първи взеха преднина в мача с гол на Вилиан, който преди това нацели и две греди. Лионел Меси обаче изравни резултата след груба грешка в отбраната на домакините. Въпреки това италианският специалист похвали своите играчи и заяви, че са се представили почти перфектно в този двубой. “Смятам, че бяхме близо до това да направим перфектния мач. Допуснахме само една грешка, но срещу Барселона, а където има играчи от ранга на Меси, Суарес и Иниеста, всяка грешка се заплаща. Жалко е, но съм доволен от моите футболисти. Просто нямахме късмет”, заяви Конте.

Той коментира и решението си да излезе без чист нападател, а да заложи на Еден Азар в тази роля. “Преди всеки мач трябва да се съобразяваш със съперника, да прецениш кой е най-добрият начин да му се противопоставиш. Смятам, че нашият план бе добър. В реванша няма да ни е никак лесно срещу отбор като Барселона. Да, все още имаме шанс да продължим, но ще ни бъде много трудно. В същото време, представянето ни в днешния двубой трябва да ни дава увереност, че можем да успеем”, допълни италианецът.

 

БАЙЕРН ОТНЕСЕ БЕШИКТАШ С 5:0

Баварският колос Байерн потвърди амбицията си за спечелване на Шампионската лига, след като на практика си осигури класиране на 1/4-финалите с победата с 5:0 над Бешикташ в Мюнхен в първия осминафинал. По два гола отбелязаха Томас Мюлер (43, 66) и Роберт Левандовски (79, 88), а един добави Кингсли Коман (53). Турският тим игра с човек по-малко от 16-ата минута, когато Домагой Вида беше изгонен.

Гостите от Турция започнаха много силно мача и създадоха няколко добри възможности, но устремът в играта им беше прекъснат в 16-ата минута, когато останаха с човек по-малко. Домагой Вида фаулира откъсващия се сам пред вратата нападател на баварците Роберт Левандовски и реферът му показа директен червен картон. Макар и с човек по-малко, Бешикташ стигна до нова възможност за гол, но Гари Медел и Вагнер Лав пропуснаха. Постепенно баварците се настаниха трайно в полето на "орлите" и положенията се редуваха едно след друго. В 30-ата минута Матс Хумелс нанесе удар отблизо с глава, но вратарят на гостите Фабри показа изключителна реакция и спаси с една ръка. В 34-ата минута Байерн можеше да открие при едно разбъркване пред вратата на Бешикташ, но топката така и не влезе в мрежата, макар да бе отправен изстрел. В 39-ата минута Рикардо Куарешма финтира майсторски Матс Хумелс и беше близо до попадение. Последва нова опасност пред вратата на домакините, след като Пепе отправи далечен удар, но неточен. Все пак логичното се случи в 43-ата минута, когато Томас Мюлер се възползва от една отбита в наказателното поле топка и отблизо успя да матира стража на гостите Фабри. В края на полувремето треньорът на Байерн Юп Хайнкес бе принуден да извърши принудителна смяна, като извади Хамес Родригес и пусна на негово място Ариен Робен.

Втората част започна вихрено за баварците. В 49-ата минута Роберт Левандовски уцели гредата след изпълнение на пряк свободен удар, а в 53-ата Кингсли Коман вкара за 2:0. Голът окрили баварците, които започнаха да търсят трето попадение, а ситуациите пред вратата на Бешикташ се редуваха една след друго. В крайна сметка усилията им се възнаградиха в 66-ата минута, когато Томас Мюлер отбеляза втория си гол в мача след подаване на Джошуа Кимих. Дори и третото попадение във вратата на Бешикташ не укроти устрема на баварците, които тръгнаха да търсят разгромен резултат. В 79-ата минута и Роберт Левандовски вкара дежурното си попадение, след като се възползва от зле отбита топка след удар на Хумелс. Вратарят на Бешикташ успя да спре първия изстрел, но при добавката полякът не сгреши. Пет минути преди края Фабри спаси Бешикташ от пето попадение, след като отрази мощен удар на Хави Мартинес. В 88-ата минута обаче петият гол стана факт - Мюлер получи от Робен, пусна за Левандовски на далечната греда и полякът не сбърка - 5:0 за Байерн и сигурно класиране за следващата фаза и 23-а победа от 24 мача за Байерн във всички турнири под ръководството на Юп Хайнкес.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди