изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:45 EET
АКАД. ХРИСТО ГРИГОРОВ: БЧК-ДОБРИЧ ЗАСЛУЖАВА ПО-ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ ШЕСТ    
Здраве Висока оценка за работата на добричката червенокръстка организация  даде председателят на БЧК акад. Христо Гриров по време на  годишната Областна отчетна конференция на организацията.


Григоров бе специален гост на форума и не спести похвалите си за добричките червенокръстци. „Организацията тук работи много добре, а резултатите са много високи. Оценката не я даваме ние, а българското общество.
Сълзите на хората от благодарност, когато им се помага  - това е оценката. Но ако говорим за оценка, аз съжалявам, че академичните оценки спират на шест, защото в Добрич заслужават по-висока оценка” – заяви председателят на БЧК.
Той сподели още, че за милосърдната организация най-тежката програма за миналата година е била европейската хранителна програма, в чиято реализация  са се включили 7 хиляди доброволци на БЧК, които  са раздали хранителни пакети в 300 пункта на държавата на повече от 330 хиляди българи.
Стотиците хиляди тонове храна се предоставят от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, а подпомагането ще продължи и през тази година, подчерта Григоров.
Близо 4 500 са членовете на БЧК в област Добрич, които съставляват 2,49% от населението на областта, бе посочено в отчета на Областния съвет на БЧК за дейността му през 2017 г. Активните доброволци в живота на организацията са 356, организирани в 8 клуба,  като 254 от тях са се включили в програми и проекти.
Общо 8 405 души от различни уязвими групи  са подпомогнати от червенокръстката организация  в областта през миналата година – сред тях възрастни, самотни, болни, хора с увреждания, деца в неравностойно положение.
Обхванатите в Оперативната програма за храни в областта са 6 741 души, а извън нея помощ са получили 678 самотни, 597 болни и 389 деца в неравностойно положение.
Предоставените материални и финансови помощи по всички направления през изминалата година възлизат на близо 509 хил. лв., сочи още годишният отчет на областната червенокръстка организация.
Таня ТОПАЛОВА
Дарик радио Добричц
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди