изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-02 @ 16:00 EET
ЛЪЖЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ: Диана разкри голяма шашма, разиграла се на бензиностанция в Горна Оряховица    
Общество Красивата блондинка Диана Балевска преживя много неприятна ситуация, привична за нашите ширини и търговци. Случката се е разиграла в бензиностанция "Еко" в Горна Оряховица. Младата жена заяви, че ще си търси правата чрез всички възможни институции и няма да остави нещата така, пише в. "Борба". 28-годишната дама вече е подготвила жалби до Комисията за защита на потребителите, Държавната агенция по метрологичен и технически надзор и седалището на фирма „Еко“ в София.

Ето какво разказва тя за случая. diana В неделя в 11:00 часа Диана отишла заедно с приятеля си да зареди колата. „Казах на служителя да напълни резервоара догоре и ми се стори, че стана много бързо, но си помислих, че вероятно има все още налични литри в автомобила. Приятелят ми отиде да плати и се върна с касов бон, който ни втрещи“, сподели тя. Оказало се, че колата й – модел „Фолксваген Поло“ 2011 година, е заредена с 56 литра дизел при капацитет на резервоара 45 литра. За горивото платил 113 лв., а обикновено, когато жената зареждала догоре колата в други бензиностанции, това струвало не повече от 85 лв. Изненадата била и при двамата и още по-сериозна за приятеля й – собственик на автосервиз с доста добри познания по колите, който обяснил, че подобно зареждане не е възможно, дори ако дизелът е налят до капачката. Двойката влязла при касиерката да попита за недоразумението. „Служителката ни каза да дойдем на следващия ден и да уведомим за проблема управителката. Отидохме в понеделник и управителката изиска записите от камерите.На тях се вижда как зареждат колата, как моят приятел плаща и всичко останало от разказа ни, но обяснение за това как резервоарът е побрал 11 литра повече не получих“, заяви Диана. Управителката пък извикала друга жена от фирмата, която демонстрирала пред опарената 28-годишна клиентка как туба от въпросната колонка събира точно 20 литра. „В крайна сметка дори да е бил разбутан четецът на колонката на бензиностанцията, какво ми гарантира, че на следващия ден не е оправен? Няма как да се докаже, че са ме измамили. Поисках си двадесетте лева, но ме отпратиха“, допълни Диана. Управителката на бензиностанцията в Горна Оряховица Маргарита Йорданова бе потърсена за коментар. Тя заяви, че категорично отказва да обясни как колата е била заредена с 11 литра повече. „Нека да заповядат за проверка на обекта по всяко време на денонощието“, сопнала се управителката и сложила край на телефонния разговор. https://www.blitz.bg

ОФИЦИАЛНИЯТ ОТГОВОР НА ЕКО БЪЛГАРИЯ:

Становище на „ЕКО България“ ЕАД

Във връзка с публикация в сайта ndtnews.hopto.org от 25.02.2018

Уважаема редакция,

Във връзка с публикацията Ви от 25 февруари 2018 със заглавие „ЛЪЖЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ: Диана разкри голяма шашма, разиграла се на бензиностанция в Горна Оряховица?“, от „ЕКО България“ искаме да уточним следното:

-          В следствие от жалбата подадена от г-ца Балевска, „ЕКО България“ ЕАД официално заявява, че всички колонки за гориво подлежат на редовни проверки, извършвани от държавната агенция по метрологичен и технически надзор и фирма „Булгарконтрола“ АД, която е отговорна за провеждането на внезапни, изненадващи проверки, част от програмата ни „Гаранция ЕКО“. Всички резултати от тези проверки са обществено достъпни на всеки от обектите ни и могат да бъдат разглеждани при молба от клиентите.

-          Непосредствено след жалбата, г-ца Балевска е била поканена да присъства на количествена проверка на въпросната колонка. Проверката се извършва с помощта на специално устройство, сертифицирано от държавните органи. Резултатите са показали, че няма разминаване между количествения индикатор на устройството и зареденото гориво.

-          Всички служители на „ЕКО България“ ЕАД са инструктирани, при получаване на подобни оплаквания, да оказват пълно съдействие както на клиентите, така и на съответните институции.

-          „ЕКО България“ продължава задълбочено разследване по казуса. Компанията ще направи всички необходими тестове с оглед успешното му приключване.

„ЕКО България“ ЕАД ще окаже пълно съдействие на властите, за да защити интересите на своите клиенти.

Благодарим за вниманието и се надяваме правото ни на отговор да бъде уважено и становището ни да бъде публикувано във Вашето издание.           

С уважение,

 „ЕКО България“ ЕАД
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди