изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:35 EEST
ОБЛАСТ ДОБРИЧ В ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ    
ОбразованиеВсички общини в област Добрич, с изключение на Балчик, обявиха дървена ваканция заради влошените метеорологични условия. В Добрич със заповед на кмета Йордан Йорданов училищата остават затворени във вторник и сряда. В заповедта се казва, че причините са очакваното влошаване на метеорологичните условия – силен вятър и застудяване според НИМХ и невъзможността отоплителните инсталации в училищата да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно пребиваване на учениците в тях. Възможно е ваканцията да продължи и в четвъртък, ако обстановката остане тежка и температурите паднат още.


Двете учебни заведения на територията на община Шабла - в Дуранкулак и в град Шабла, също ще останат затворени на 27 и 28 февруари /вторник и сряда/, В заповедта си кметът Мариян Жечев изтъква като причини усложнената обстановка и големия брой ученици, отсъстващи от учебни занятия заради заболявания.
Неучебни дни са обявени и в община Добричка от 27 февруари до 1 март включително, за всички ученици от училищата на територията на общината. Причините – влошаването на метеорологичните условия – силен вятър, минусови температури, снегонавявания, затруднения при транспортиране на учениците и невъзможност да се постигнат необходимите температури в класните стаи.
В Тервел дните 27 и 28 февруари ще бъдат неучебни за всички учебни и детски заведения. От общината поясняват, че детските градини и ясли в Тервел и градините в селата Зърнево, Орляк и Безмер ще организират работата в съответствие с броя на децата. Причините за дървената ваканция – усложнената зимна обстановка и многото пътуващи до други населени места ученици.
Със Заповед на кмета на Община Каварна, поради усложнената метеорологична обстановка се обявяват за неучебни дните 27, 28 февруари  и 1 март 2018 г. за всички училища на територията на общината.
Началникът на РУО Жоро Тошков съобщи, че вече е информирал за ситуацията МОН. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди