изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:57 EET
ЗАПОВЕД НА КМЕТА НА ДОБРИЧ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА    
Новини ЗАПОВЕД НА КМЕТА НА ДОБРИЧ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА


 

 З   А   П   О   В   Е   Д

№ 220

 

град Добрич. 26.02.2018 година

 

На основание чл.44 ал.1 т.1 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местна администрация и в изпълнение на чл.65, ал.1, т.1 и т.3 от Закона за защита при бедствия и с оглед на създалата се усложнена метеорологична обстановка, снеговалеж придружен със силен вятър и очаквани ниски температури

 

 

Н   А   Р   Е   Ж   Д   А   М:

 

1. Гражданите от Община град Добрич да организират и извършат почистване на падналия сняг пред домовете си и прилежащите им блокови пространства и тротоарни площи, с цел осигуряване на нормална проходимост  и движение на пешеходците.

2. Собствениците на  магазини, офиси, заведения за обществено хранене и услуги, обслужващи населението на територията на Община град Добрич, да създадат необходимата организация за почистване на падналия сняг и предприемат мерки за осигуряване на водопроводните си инсталации против замръзване.

3.Управителят на „Еф Си Си България“  ЕООД филиал Добрич да създаде организация и режим на работа за почистване  и опесъчаване на уличната мрежа на общината с цел нормално движение по пътно-транспортната схема на общината.

4. Ръководителите на търговски дружества, фирми и организации имащи налична техника пригодена за работа в тежки зимни условия, да създадат необходимата организация и почистят прилежащите им площи и вътрешни фирмени пътища с цел нормален достъп.

5. Паркирането на МПС да става на места, които не затрудняват  снегопочистващата техника, с цел своевременно и ефективно  снегопочистване.

6. Контрол по почистването на тротоарните площи да бъде осъществяван от инспекторите по опазване на околната среда  от дирекция „Инфраструктура и околна среда“ в Община град Добрич.

7. Контрол по неправилно паркиралите автомобили по пътните платна, затрудняващи снегопочистващата техника да бъде осъществяван от органите на КАТ „Пътна полиция“ и  на І-во РУ на МВР.

8. За неизпълнение на разпореждания на контролиращият орган във връзка  с непочистени площи и неправилно паркирани МПС да се съставят административни актове.

Настоящата ми заповед да се доведе до знанието на всички граждани и юридически лица на територията на Община град Добрич, чрез публикуване на сайта на Община град Добрич и средствата за масово осведомяване.

 

Копие от настоящата ми заповед да се изпрати на Управителя на „Еф Си Си България“  ЕООД филиал Добрич, Началниците на І-во РУ на МВР град Добрич и КАТ „Пътна полиция“ Добрич и на Директора на дирекция „ Инфраструктура и околна среда“

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на арх. Боян Коларов - Зам. Кмет по “Устройство на територията” в  Община град Добрич

ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

Кмет на Община град Добрич

 

 

 

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди