изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:08 EET
ДОБРИЧКАТА ОБЩИНА И РУМЪНСКИЯТ ХЪРШОВА ЩЕ ПРИВЛИЧАТ ТУРИСТИ С МАРШРУТ НА КУЛТУРНИТЕ СЪБИТИЯ    
Новини Кореспондентът на БТА Юлия Христова информира, че Добричката община и румънският град Хършова ще създадат Маршрут на културните събития, с който ще привличат туристи, съобщават от кметската управа за партньорския проект.

Маршрутът ще насърчи любители на фолклора да се включат в празника "Песни и танци от слънчева Добруджа" в местността "Славната канара" край село Дебрене. Фолклорният събор, който през това лято ще има 50-о издание, ще очаква изпълнители и публика и от Северна Добруджа. В рамките на проекта в Хършова ще бъде открит трансграничен фестивал на традициите и обичаите.
Местните власти в Добричката община и румънския град ще обновят туристическата инфраструктура като бъдат модернизирани читалищните сгради в селата Черна и Ловчанци и къщата на културата "Carsium" в Хършова. Ще бъдат обучени и двайсет екскурзоводи, за да разказват на туристите за културните феномени и събития в региона.
Проектът, който е одобрен на първия етап за оценка по програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020", очаква финансова подкрепа от 1 477 000 евро.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди