изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:35 EET
Жельо Бойчев излезе от секретното деловодство в парламента и обяви нови данни от документ за сделката за ЧЕЗ    
Политика "Искам да ви информирам, че преди малко се връщаме от секретното деловодство на НС, видяхме поредната подигравка на Борисов". Това заяви на брифинг в парламента депутатът от БСП Жельо Бойчев, предаде репортер на БЛИЦ.

"Беше ни представен хвърчащ лист без подпис, печат и информация, която няма никакво основание да бъде квалифицирана. Настояваме утре да бъде поканено ръководството на Българска банка по развитие и да обясни защо излъга че няма отношение към покупкопродажбата на ЧЕЗ", посочи Бойчев. "След като Българска банка за развитие стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава, че правителството на Борисов стои зад покупката на компанията. За нас поведението на Борисов е необяснимо и неоправдано по никакъв начин, защото лъже, че няма информация", атакува остро социалистът. Според него ако премиерът наистина не е знаел за сделката, мястото му не е на този пост. "Искахме Борисов да дойде в парламента, за да обясни кои са тези "гадове", които искат да правят преврат", завърши Жельо Бойчев. След трибунката депутатът говори специално за агенция БЛИЦ: "Ако се окаже, че Българската банка стои зад финансирането на тази сделка, то следва моментално това, че правителството стои зад нея. Всички искаме да разберем подробности около сделката, трябва да бъде разсекретен този хвърчащ документ, който донесоха днес. Дали тази сделка трябва да се случи. Надявам се да избегнем това."

Официално: ЧЕЗ изпрати заявление до КЕВР за промяна на цените на услугата „разпределение на електрическа енергия” от 1 юли 2018 г.

От електроразпределителното дружество ЧЕЗ са изпратили заявление до КЕВР за промяна на цените на електроенергия, става ясно от съобщения на сайта на компанията. Ето какво съобщават от ЧЕЗ: В изпълнение на чл.36а, ал.1 от Закона за енергетиката и чл. 46 от Наредба № 1 от 14 март 2017 г. за регулиране на цените на електрическа енергия „ЧЕЗ Разпределение България“ АД обявява своето намерение да внесе не по-късно от 31 март 2018 г. в Комисията за енергийно и водно регулиране заявление за промяна на цени на услугата „разпределение на електрическа енергия” за първата ценова година от петия регулаторен период, считано от 01.07.2018 г. Ценовото заявление за утвърждаване на цени за достъп до и пренос през електроразпределителната мрежа ще бъде изготвено в съответствие с изискванията на Закона за енергетиката, Наредба № 1 от 14 март 2017 г. за регулиране на цените на електрическа енергия и Правилата за търговия с електрическа енергия. С изготвеното предложение, Дружеството цели да осигури сигурност на снабдяването и качествена услуга на своите клиенти, намаляване на технологичните разходи и осигуряване на необходимите средства за развитие и разширяване на мрежата. За първата ценова година Дружеството очаква да пренесе през разпределителната си мрежа над 9 385 737 МВтч електрическа енергия до крайни клиенти. Съгласно приетия подход за регулиране на електроразпределителните дружества в Наредба № 1 и чл. 31, т. 2 от Закона за енергетиката, в началото на регулаторния период “ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще заяви за признаване присъщите оперативни разходи за осъществяване на лицензионната дейност за ценовия период юли 2018 – юни 2019 г., както и разумна пазарно определена възвращаемост. В заявлението си „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще отрази реално достигнатото ниво на технологичния разход за 2017 г. в размер на 10,35%, реалните разходи за балансиране, както и планираните брутни инвестиции за целия пети регулаторен период в размер над 278 млн.лв. В случай че до изтичане на срокът за подаване на заявлението, настъпят изменения в нормативната уредба или изискванията на КЕВР, същите ще бъдат отразени от Дружеството.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди