изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:45 EEST
Информационен бюлетин на МВР - 01 март 2018    
Ред и сигурност Информационен бюлетин на МВР - 01 март 2018




Русе. Криминалисти на областната дирекция разследват тежко криминално престъпление. Вчера, малко след 17 часа, бил получен сигнал, че в една от стаите в дома му е намерен мъртъв  68-годишен мъж. При извършения от дежурно-оперативна група и съдебен лекар първоначален оглед на място са открити следи от удари по главата на починалия.  По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115  ал. 1 от НК. Предприети са всички необходими оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на причините и обстоятелствата, довели до смъртта на мъжа, както и за издирването на извършителя на деянието. Работата по изясняването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе.

Кърджали.
В РУ-Ардино се извършва проверка по чл.325б, ал.1 от Наказателния кодекс след подадена жалба за умъртвено куче. Работата по случая е започната с постановление на Районната прокуратура. 38-годишният тъжител е заявил, че на 12 януари в двора на къщата му в село Ябълковец е намерил умъртвено кучето си от порода кангал.
Незаконно оръжие, голямо количество цигари и алкохол без акцизен бандерол са установени в частен дом в село Черна нива в рамките на специализирана операция на РУ-Кърджали за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Проверката в жилището на 60-годишен мъж е извършена вчера около 12 часа. От адреса униформените са иззели 16420 къса цигари без бандерол, 200 грама нарязан тютюн и 120 литра безакцизен алкохол, както и незаконно притежавана пушка и 50 ловни патрона. Притежателят им е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава полицейския участък в село Черноочене и разследващ полицай.

Пловдив. Бързо производство е образувано срещу двама притежатели на наркотици. При процесуалните и следствени действия, осъществени във вторник криминалисти на Четвърто РУ установили, че в апартамент на ул. „Любен Каравелов“ в Пловдив се съхраняват близо 4 грама марихуана, 0,86 грама хашиш, електронна везна и гриндери. С полицейска заповед за едно денонощие са задържани обитателите на жилището, на  22 и 23 години. Уведомена е районната прокуратура.

Плевен. При извършено претърсване на частен дом в жк. „Сторгозия“, обитаван под наем от 31-годишен от Плевен, криминалисти са открили голямо количество наркотични вещества. Мъжът е задържан в полицейския арест, за случая е уведомена прокуратурата. От адреса са иззети пласмасова прозрачна кутия, съдържаща половин килограм суха зелена тревиста маса, четири полиетиленови плика и цилиндрични контейнери с бяло прахообразно вещество и електронна везна.  По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Предстои назначаването на експертизи.

Сливен. Криминалисти на РУ-Нова Загора разкриха кражба на пари и вещи от частен имот в село Съдийско поле. В хода на специализирана операция по противодействие на престъпните посегателства срещу имуществото са задържани двама мъже, извършили кражба на 500 лева и медни съдове от дома на 67-гдишен мъж. Задържаните - Р.П. от село Съдийско поле и 22-годишният Д.Д. от Стара Загора, са с криминалистични регистрации в полицията. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Ловеч. Разследване е започнало в РУ-Трявна по сигнал на 86 – годишен мъж, че предния ден е станал жертва на измама. По сценария „съдействие при провеждане на специализирана акция по залавяне на измамници“ той е оставил на посочено от измамниците място плик с 15 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Стара Загора. 65 – годишна жена и 82-годишен мъж от Стара Загора също  станали жертви на телефонни измами. Сигналите са подени вчера в полицията. По познатия сценарий за залавянето на телефонни измамници жената оставила на различни места сумата от 19155 евро и 3800 лв. Възрастният мъж пък предал 2600 лева в торбичка пред входната си врата. Образувани са досъдебни производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК, предприети са оперативни действия за установяването на извършителите.

Криминалистите отново припомнят, че искането на пари по телефона е категоричен знак за измама. Не помагайте на измамниците! При всяко съмнително обаждане незабавно позвънете на тел. 112 и се свържете с близките си!

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди