изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:48 EEST
ПОВЕЧЕ ОТ 100 МАРТЕНИЦИ ПРИСТИГНАХА ПРИ ЕВРОДЕПУТАТА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ ДОБРИЧ /СНИМКИ/    
Европейски съюзВ продължение на месец женските дружества на ДПС от сeлата Орляк,  Божан, Зърнево, Фелдфебел Дянково, Бенковски, Поп Груево, Безмер, от  градовете Тервел и Добрич, сръчно усукваха и плетоха бели и червени конци. Те измайсториха повече от 100 уникални модела на червено-белия символ на здравето и пролетта. Първата изработена мартеница беше специално предназначена да окичи кабинета на евродепутата Филиз Хюсменова в Брюксел.

След направата им, всички мартенички бяха грижливо опаковани и изпратени до евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова.
Заръката към Хюсменова и нейния екип беше да закичат с мартеници колегите й от Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент. Жените се надяват хора от други европейски държави да се запознаят със символиката на носенето на мартеници и така по време на Председателството на България на Съвета на ЕС да се популяризира уникалният народен обичай.
Участничките в изработването на мартеничките бяха развълнувани  и доволни, че на 1 март евродепутатите либерали получиха червено-белите символи, заедно с обяснение за традицията и заедно с пожелания за здравe, късмет и благополучие.




 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди