изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:16 EEST
Адвокат Марковски отговори на стотиците българи и обяви категорично би ли станал защитник на доктора, убил Жоро Плъха! /ОБНОВЕНА    
Интервюта Цяла България изтръпна, заради убийството на крими героя Жоро Джевизов в Пловдив. Бандитът беше ликвидиран от рентгенолога д-р Иван Димитров, след като известният като Плъха се опита да го ограби в дома му и го нападна. Стотици протестиращи зоват известния адвокат Марин Марковски да стане защитник на задържания лекар. Агенция БЛИЦ потърси юриста за експертен коментар.

- Г-н, Марковски, стотици граждани Ви зоват да защитавате в съда обвинения в убийството на Жоро Плъха д-р Иван Димитров, бихте ли се съгласили?
- Може да ме пожелаят 4 милиона пълнолетни съзнателни български граждани, но единствено той трябва да ме пожелае.

- А вие как ще реагирате, ако той изрази желание да го защитавате?
- Разбира се, че бих се съгласил. Това е една човешка кауза, която ме задължава.

- Какво трябва да се случи по закон след този инцидент?
- Ако прокуратурата прецени, че това е самоотбрана, д-р Димитров няма да бъде съден. Няма да внесат обвинителен акт срещу него. В момента има труп, вероятно ще се образува се досъдебно производство срещу рентгенолога. Но съгласно действащият закон прокурорът преценява дали някой да бъде привлечен за обвиняем.

- Какви са вариантите?
- Вариантите са два. Или го привличат за обвиняем за убийство или не го привличат. Те могат да не го привлекат от прокуратурата. Защото доказателствата сочат, че има неизбежна отбрана.

- Каква е Вашата лична позиция за случая?
- Аз трябва да знам конкретно какви са фактите. Чух, че нападателят е бил вътре в апартамента на доктора и има доказателство, че му е посегнал. Съобщават ми, че лекарят е бил наранен. Но ако това го има като факт в делото, то ще бъде оформено с медицинско. Този факт ще се изведе първо от показанията на доктора, второ от медицинското. Този факт има своето значение. Но дори и да не е ранен след като е влязъл да обира къщата му, той има право на неизбежна отбрана. Такъв е законът. Има един специален текст, който гласи: няма превишаване пределите на неизбежна отбрана, когато нападателят е увреден в жилището на този, който се отбранява. Тоест имаш право да гръмнеш всеки, който ти влиза в къщата да краде. Законът ти го дава като право.
Интервю на Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

Разкриха зловещи подробности от миналото на Жоро Плъха, докторът е нямало да се спаси, ако не го е застрелял на място

Жоро Плъха и друг път е имал нападения и е наръгвал хора в Пловдив, научи БЛИЦ от източници на разследването. Бил е осъден на 11 години и преди месеци излязъл от затвора. Присъдата му е била затова, че е влизал в апартаменти през тераси и е тарашил наред. При един от обирите е надупчил с нож двама възрастни. За щастие те са оцелели. Случаят с рентгенолога д-р Иван Димитров е идентичен. БЛИЦ научи, че прякорът на доктора е Гаменът, но приятелите му не го използват в негативен аспект, а със симпатия. Наричат го така от уважение, обясниха негови близки пред БЛИЦ. През годините Димитров на всеки помагал и на всяка болка откликвал. Бил благороден, с избухлив, но справедлив характер. Приятелите му го описват още като родолюбец, който държи винаги на правдата. Много обичал животните. В двора на къщата си имал магазин, който в момента отдавал под наем. Той бил кръстен на любимото му куче - Прити. Като лекар бил изключителен професионалист. На никого не отказвал да свърши услуга или да помогне с каквото може, разказаха още неговите познати. Всички те се надяват д-р Димитров да бъде освободен от ареста, защото според тях е защитил живота си, този на жена си и невръстните си деца. Утре в 12 часа пред 2-ро РПУ се очаква да се съберат стотици хора, които да протестират и да искат лекарят да бъде освободен от ареста. Смятат, че случилото се със Жоро Плъха е станало при неизбежна самоотбрана. Все още не е ясно дали докторът е застрелял крадеца в дома си и Плъха е избягал и е починал пред сградата на Областна управа в Пловдив или е имало преследване и последвала стрелба навън. Освен, че Жоро Плъха е наръгал лекаря в крака, той го е наранил с ножа си и по ръката, разказаха още нашите източници.азкриха зловещи подробности от миналото на Жоро Плъха, докторът е нямало да се спаси, ако не го е застрелял на място

 https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди