изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:23 EEST
Божидар Димитров учреди "Български надпартиен съюз Кубрат"    
Общество Проф. Божидар Димитров учреди движение "Български надпартиен съюз Кубрат", съобщи БНР. Бившият директор на Националния исторически музеи бе избран за председател на движението. Учредяването на "Съюз Кубрат" основно цели промяна на конституционния ред и формата на управление на страната от парламентарна на президентска република.


"Съгласно закона, това е от компетенцията на Велико Народно събрание. Не може с референдум, както Слави искаше за мажоритарния вот, но можем да направим референдум: "Съгласни ли сте да се свика Велико Народно събрание, което да промени формата на управление на България от парламентарна на президентска република?", обясниха учредителите на съюза.

Формацията има и амбицията да се постигне административна реформа, която да намали областите от 28 на 6. От "Съюз Кубрат" искат още отмяна на три четвърти от лицензионните режими, назначаване на кметовете на средни и малки общини, намаляване на числеността на парламента на сто депутати и свикването му на сесии при нужда.

В ръководството на "Съюз Кубрат" са боксьорът Кубрат Пулев, отец Боян Саръев, писателят Христо Бойчев, певецът Константин Георгиев - Коцето Калки и др.

Учредяването на движението беше планувано за 4 февруари, отлагането дойде след като прф. Божидар Димитров се разболя. https://news.bg


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди