изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:30 EET
Стана ясно какво е казал д-р Димитров на Жоро Плъха, преди да го гръмне, до часове излиза от ареста, обвинението му е променено!    
Новини Не е стреляно от терасата, а от упор. Крадецът е с височина около 165, а обвиняемият е близо 2 метра. Това стана ясно още по време на извънредния брифинг на прокуратурата в Пловдив за убийството на крадеца Жоро Плъха от д-р Иван Димитров. "Експертизата ще каже кой е отговорен за порезната рана в крака. В резултат на кръвозагубата пострадалият, който е изминал разстояние около 100 метра, е починал между автомобили, при които се е укрил", каза още експерти.

 "Самият инцидент и нападението се случват на вратата на гаража. Гилзите са намерени пред вратата на гаража - грубо казано на улицата. Жилището е през улицата на втория етаж. Доказателствата сочат така, жена му казва така, а и самият обвиняем", признават още от прокуратурата. Прокурори обясниха защо д-р Иван Димитров бе в ареста и как точно е станал екшънът според тях "Ние говорим с факти, чакаме да се съберат всички доказателства. Приятелят на обвиняемия, който му е помогнал да разчистят след случилото се, е търсил крадеца 2 часа. Иван Димитров е дал пълни обяснения по случилото се и е признал всичко, което вече казахме. Разкрил е как е слязъл с оръжието, колко време е наблюдавал убития и т.н. Не можем да коментираме психичното състояние на обвиняемия", казаха от прокуратурата. "Жоро Джевизов има стари дела за кражбата. На камера след инцидента се вижда, че в ръката на обвиняемия има пистолет. От кадрите се вижда, че пистолетът е би изпразнен, но това ще бъде показано от експертиза. След действията на лекаря и неговия приятел, които са чистили, ние сме намерили две гилзи. Намерили сме и два проектила - единият в запазена цялост. Колко изстрела е произвел, е въпрос на доказване. Видеозапис от камера, която е наблизо, не е записал самият инцидент, а действия след него", добавиха от ведомството. Извънредно! Прокуратурата с първи подробности за разстрела на Жоро Плъха "Докторът заяви, че бил казал, когато е слязъл при крадеца, "Стой, полиция" и е стрелял във въздуха. Не знаем къде са куршумите, освен един, който е в гърдите на убития. Обвиняемият заяви, че е изпразнил целия си пълнител. Ако имаме възможност, ще можем да докажем и колко са били изстрелите. Имаме още видеозаписи за преглеждане. Обвиняемият е помолил двама свидетели да изтрият част от тези видеозаписи. Тези свидетели са стопани на охранителните камери. Част от записите са прегледани, останалите са предмет на назначена експертиза", казаха експерти. "В дома на Димитров са открити различни боеприпаси. Обвинен е за убийство чрез превишаване правата на неизбеждна отбрана. Обвинен е за притежание на 17 незаконни патрона 16 от които за „Макаров“. По член 119, по който е обвинен, се предвижват до 5 години, по член 339 за боеприпасите се предвиждат от 2 до 8 години", казаха от прокуратурата. Обвиняемият д-р Иван Димитров ще бъде освободен срещу мярка подписка, защото според досегашният прокурор по делото, няма да се укрие.

https://www.blitz.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди