изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:35 EEST
МГЕРБ-ДОБРИЧ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ    
Политика Младежи ГЕРБ-Добрич организира среща на тема „Здравословното хранене като част от здравословния начин на живот“. Тя се състоя в галерия „Георги Петров“. Лектор бе 21-годишната Анита Атанасова, която е завършила Професионална гимназия по туризъм - Добрич и Медицински университет - Варна. Бивш състезател е по художествена гимнастика.


Гости на срещата бяха народният представител Даниела Димитрова, общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов и областният координатор на МГЕРБ Живко Желязков.
„Както затлъстяването, така и гладуването са вредни. Трябва да се намери баланс в храненето“, сподели Анита Атанасова.
Да се пие достатъчно вода, да се храним по едно и също време, да увеличим двигателната активност, да залагаме на сезонни плодове и зеленчуци, препоръча тя. Друг неин съвет бе винаги да носим у себе си нещо здравословно за хапване – ядки или плод, за да не се поддаваме на изкушенията. Анита Атанасова препоръчва вечер да отделяме 15-ина минути, за да подготвим храната си за следващия ден, като по този начин също се избягват нездравословните бързи храни.
Присъстващите споделиха опит и мнения по темата. Срещата завърши с дегустация на десерти без добавена захар, както и на хапки с пълнозърнест хляб със семена от чия.  
Срещата бе посветена на Деня на здравословното хранене - 7 март.
ГЕРБ - Добрич
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди