изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:08 EET
"Атака" и ВМРО поискаха вицепремиерът Валери Симеонов да се извини на руския патриарх Кирил за обидни нападки    
Парламент  "Атака" и ВМРО се разграничиха от нападки на вицепремиера Валери Симеонов към руския патриарх Кирил и настояха Симеонов да му се извини. Позицията е гласувана с кворум на заседание на ПГ на "Обединени патриоти", като депутатите от НФСБ са излезли от стаята, съобщиха депутати от патриотичната коалиция. Обидните квалификации са отправени от Валери Симеонов по време на негово участие в ефира на БНТ.


   "Атака" и ВМРО определят като недопустим подобен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна църква Кирил. От НФСБ застанаха зад думите на Валери Симеонов.  
    "Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция "Обединени патриоти" в българското правителство да поднесе извинение на руския патриарх за нанесените обиди", се казва в позицията на ПГ на "Обединени патриоти", подписана от нейния председател Волен Сидеров.
   "Този текст преди малко беше гласуван на заседание на ПГ на "Обединени патриоти" и с необходимото мнозинство беше приет", коментира пред журналисти секретарят на групата и заместник-председател на "Атака" Десислав Чуколов. Има правилник за дейността на ПГ на "Обединени патриоти", където ясно е регламентирано как се взимат решенията, уточни той. Чуколов не вижда защо това решение да доведе до напрежение в групата.
   Заместник-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Валентин Касабов, който е и зам.-председател на НФСБ, обясни, че това не е становище на цялата група. Това са безумни неща, за всяко нещо трябва да се извиняваме ли, попита той. Казаното от Валери Симеонов е негова позиция, аз лично по същия начин мисля, каза Касабов. Според него по същия начин мислят и колегите му от НФСБ. Ако продължат с тези декларации, нещата стават лоши, коментира Касабов относно приетата позиция. По думите му всяко нещо, което ражда конфронтация, не е добро.
   Юлиан Ангелов от ВМРО обясни, че колегите от НФСБ са излезли от стаята, но е имало кворум и се е гласувало от името на ПГ, че се разграничават от това изказване на Валери Симеонов. Колегите от НФСБ са в правото си да реагират, все пак са отделна партия, никой не може да им наложи на тях решение, но смятаме, че все пак трябва да има определено съобразяване в говоренето по определени теми, не можем да носим отговорност за изказванията на някои хора, за личното им мнение, добави той. Според Ангелов за момента не е застрашено единството на групата, но зависи какви ще бъдат действията оттук насетне.
http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди