изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:21 EEST
СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ УЧАСТВА В СЪСТЕЗАНИЕТО SPELLING BEE 2018    
ОбразованиеСУ „Любен Каравелов“ в Добрич вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.


Тимур Сейит се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 6 март в училището. Тимур Сейит спелува правилно думата visible и победи Пресияна Димитрова, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март т.г. във Варна. Националният кръг на състезанието е на 28 април в София.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната. Те се се подготвяха по предварителен списък от 500 думи.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпуса на мира. Победител в миналогодишното състезание бе Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“ в София.
Състезанието се организира от фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с фондация „Америка за България”, посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 
Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.84 секунди