изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:17 EEST
ГИМНАЗИСТИ СЕ ОБУЧАВАТ ЗА КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ /СНИМКА/    
ОбразованиеПрез месец март консултанти от ЦПЛРV– Добрич, бяха поканени от десетокласници на ЕГ „Г .Милев“. В първата част от дейностите бе презентиран тематичният филм „Моята бъдеща професия и кариера“, който провокира учениците към дискусия за това, какво е „професия“ и какво е „кариера“, кое е общото и различното между тях, кои са етапите за кариерно развитие, през които преминаваме и как откриваме възможностите за професионална реализация.

Участниците в дискусията споделиха своя досегашен трудов опит, като добавиха, че той им е дал ценни практически знания, социални умения и полезни контакти.



Във втората част от дейностите гимназистите участваха в тренинг по себепознание. Всеки от тях подготви своята визитка „Книга на себепознанието“, като определи своите интереси, умения, ценности и професионални цели. В отборната игра „Кои сме ние?“ най-активните участници презентираха визитките си и споделиха своите виждания за професионална реализация.
Преди раздяла с кариерният консултант учениците направиха обобщение , че за да имаш успешна кариера, са нужни талант, много труд, постоянство и, разбира се – мечти.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди