изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-05-30 @ 22:07 EEST
БУХАЛИ ЖИВЕЯТ В ДВОРА НА СУ „П.Р.СЛАВЕЙКОВ”    
Екология Голямо семейство бухали прекарва дните си върху висок бор в двора на СУ „П.Р.Славейков”.  „Бухалите са тук вече втора година. Първата година бяха само два, сега явно са се размножили”, обяснява Красимира Христова, преподавател по биология. Кабинетът се намира на втория етаж и от прозорците му най-добре се вижда разположението на птиците. Според едни от децата, броят на птиците е пет, други пък твърдят, че са преброили седем. Любопитното е, че бухалите винаги са обърнати към класните стаи, а не към улицата.

Едно семейство ли са или две, никой не може да твърди. Защо са избрали точно това място, също никой не се наема да обясни.
Един от бухалите си е избрал нисък клон, който е на нивото на стаята на Подготвителната група. Още щом пристигнат в училище сутринта, първата работа на децата е да се залепят за прозорците и да търсят бухалите, разказва учителката им Нели Славова.Бухалът е символ на мъдростта и дълголетието. Смята се, че създава около себе си „енергийно поле на благополучие”. Бухалът се смята и за мощен символ на богатството. Той благоприятства личностното израстване, поощрява развитието на умствените способности, помага в натрупването на знания, усилва духовното развитие. Смята се, че присъствието на бухал усилва така наречения „късмет в ученето”.
Славейковци се радват на летящите си съученици и се надяват те много да им помагат при предстоящите контролни, класни, външни оценявания и матури. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди