изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:21 EET
БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДЕБАТИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК    
Туризъм На 10.03.2018 г. и 11.03.2018 г. ЕГ „Гео Милев“ бе домакин на състезание по речи и дебати на английски език за Източна България. В него участваха 241 ученици разпределени в 19 отбора - представители на гимназии от Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Димитровград, Габрово, Шумен, Русе, Силистра, Петрич, София и разбира се ученици от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич.

                   Церемонията по откриване на събитието се състоя на 10.03.2018 г. в зала „Добрич“, където участниците, техните треньори и ръководители  бяха приветствани от директорката на ЕГ „Гео Милев“ Милена Иванова, която произнесе реч на английски език, от учениците -домакини Полина Йовева и Момчил Димитров, както и от екипа на Фондация БЕСТ, която е организатор на състезанието.



                 Учениците се състезаваха в 5 различни категории: ораторска реч, интерпретация на проза, интерпретация на поезия, интерпретация-дует и дебати. Бяха наблюдавани и оценявани от близо 50 съдии, един от които бе Анджела Родел – изпълнителен директор на Българо-Американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт“.
Заключителната церемония бе отново в Концертна зала „Добрич“, където финалистите получиха своите награди. Към тях се обърна, отново на английски език, кметът на Община град Добрич – г-н Йордан Йорданов. Той връчи и част от наградите, като две от най-престижните награди получиха ученици от ЕГ „Гео Милев“. Радост Лозанова от 12 „г“ клас спечели първа награда в категория „Интерпретация на поезия“, а на Камелия Пейкова от 11 „г“ клас бе присъдена втора награда в категория „Ораторска реч“.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди