изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:58 EEST
КМЕТЪТ НА С. БАТОВО ПОТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА С НАВОДНЕНИЯТА    
Политика На среща с народните представители от ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев кметът на село Батово Марияна Димитрова потърси съдействие за трайно решаване на проблема с наводненията в селото.


Само за периода от началото на 2014 година до есента на 2016 година селото пет пъти е наводнявано, като в два от случаите водата е достигнала до 1-1,60 метра над терена. Заливат се частни имоти и се нанасят щети на пътя Добрич-Албена, общинския път Батово-Прилеп, както и улица „Трета“, на която се намират детската градина и училището в селото.
Димитрова сподели, че при последното топене на снеговете преди седмица отново е прелял каналът, който преминава през Батово, и са били наводнени дворове.
Тя потърси съдействието на народните представители от ГЕРБ,  за да може да се реализира проектът за изграждане на отводнителен канал в селото. Той е разработен и внесен от Община Добричка в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
С него се иска финансиране за изграждане на отводнителен канал през село Батово до река Батовска и водосток на пътя Батово-Прилеп. Иска се да бъдат отпуснати 1 841 844,78 лева за финансиране на строителството на целия канал или 1 002 719,09 лева за строителството на част от канала, като от бюджета на общината могат да се осигурят 84 640 лева.
ГЕРБ - Добрич
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди