изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:46 EEST
ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНИ ПЕТЪР МОСКОВ ЗА ТУРСКИТЕ ВАКСИНИ    
Ред и сигурност Софийската градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу бившия министър на здравеопазването Петър Москов, неговия заместник Адам Персенски и още трима души от "Бул Био НЦЗПБ" ЕООД във връзка с ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф, внос от Турция.

Министърът е обвинен за това, че на 9 юли 2015 г. в качеството си министър на здравеопазването не е изпълнил служебните си задължения, като е приел дарение от Министерството на здравеопазването на Турция - 100 хил. дози ваксина за деца "Пентаксим -0.5 мл." и 100 хил. дози ваксина за "Хепатит Б" – "Еувакс Б", които не са разрешени за употреба на територията на България.

Поради това не биха могли да отговорят на нуждите на имунизационния календар в страната, посочват от прокуратурата в съобщение до медиите.

Заключението на прокуратурата е, че от тези действия на министъра са настъпили вредни последици за министерството, оценявани на 325.2 млн. лв. и неимуществени вреди, които се изразяват в създаване на недоверие в авторитета на министерството. Това определя деянието като особено "тежък случай".

Мярката към всички обвиняеми е подписка, пише Дневник.бг.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди