изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:15 EEST
НОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА


 

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ В ГЪРЦИЯ, ПРАВИТЕЛСТВОТО СПРЯ ПЪРВЕНСТВОТО

Грандиозен скандал се разигра в гръцката Суперлига по време на дербито между ПАОК и АЕК. Двубоят вървеше при резултат 0:0, когато в самия край Фернандо Варела отбеляза гол за домакините, който обаче бе отменен заради засада. Това решение стана предпоставка за грозни сцени, в които главно действащо лице бе собственикът на ПАОК Иван Савидис. Руският олигарх с гръцки корени нахлу на терена с пистолет на кръста и нареди на играчите си да напуснат терена. В крайна сметка Савидис бе изведен от охраната, а дербито така и не завърши. 

От лагера на АЕК твърдят, че бизнесменът е заплашил рефера и му е казал, че е "свършен". Савидис само е посегнал с ръка към кобура, но все пак се е въздържал и не е извадил пистолета.

Впоследствие в гръцките медии се появи информация, че в крайна сметка съдията е променил мнението си и е решил да зачете гола. Това се е случило в рамките на двата часа, през които официалните лица все още са правили опити да върнат играчите на терена и двубоят да завърши. Футболистите на АЕК обаче са отказали да излязат отново от съображения за сигурност.

Това е втори голям инцидент с участието на ПАОК. През февруари дербито с Олимпиакос не се състоя, тъй като преди началото му треньорът на гостите Оскар Гарсия бе ударен с предмет, хвърлен от публиката. Тогава федерацията присъди служебна победа на Олимпиакос и отне три точки от актива на ПАОК, който освен това бе санкциониран да играе следващите си два домакински мача пред празни трибуни. Клубът обжалва и този уикенд, точно преди злополучният мач с АЕК, част от наказанието, касаещо отнетите три точки, бе отменено. Сега обаче се очакват много по-сериозни санкции за ПАОК, който дори може да бъде изваден от групата.

Междувременно гръцкото правителство предприе радикална мярка след поредния инцидент в Суперлигата. Властите решиха да прекъснат шампионата за неопределено време. 

 

ЧЕХ ДОВОЛЕН ОТ ФАНТАСТИЧНИЯ СИ РЕКОРД

Вратарят на Арсенал Петер Чех остана много доволен от победата с 3:0 над Уотфорд, която му позволи да запише „суха мрежа” номер 200 в кариерата си във Висшата лига. Така чехът стана първият вратар с подобно постижение. "Отдавна чаках този момент, защото никога преди не бях правил 11 поредни мача без "суха мрежа", заяви Чех пред клубния сайт на Арсенал. "Толкова дълга серия бе дразнеща на моменти, особено предвид факта, че записахме няколко убедителни победи като тези срещу Евертън и Кристъл Палас, но въпреки това не можехме да се опазим от гол. Демотивиращо е, когато водиш с 4:0 и допуснеш късен гол", каза още Чех. Бившият играч на Челси бе много близо до това да удължи серията си с допуснато попадение на 12 мача във Висшата лига, но в 62-ата минута майсторски спаси удара на Трой Дийни от дузпа.

 

ПОЛ ЛАМБЪРТ: ГУАРДИОЛА Е НАЙ-ДОБРИЯТ МЕНИДЖЪР В СВЕТА

Пол Ламбърт не е изненадан от успеха на своя колега Джосеп Гуардиола. Мениджърът на Стоук Сити, който късно вчера се изправи срещу Манчестър Сити, обясни, че най-силното качество на каталунеца е начинът, по който той предава своите разбирания за футбола на всеки отделен футболист и изграждането на силен колектив от индивидуалностите. "Разбирам защо е на върха в своята професия, защото неговата работа е пред очите ми. Той го направи в Барселона и в Байерн, а сега и в Сити. Късметът тук няма нищо общо. Гуардиола изгради отбор в Мюнхен, който помиташе всичко по пътя си. Да, не спечели Шампионската лига, но пък го направи във всички други турнири", каза Ламбърт.

Гуардиола спечели 14 купи за четири сезона с Барселона и седем за три години в Мюнхен. 47-годишният каталунец остана без трофей в първия си сезон в Манчестър, но през миналия месец спечели купата на Лигата, докато води с 13 точки в първенството. В крайна сметка Сити има да спечели още четири мача от последните си девет, за да бъде шампион. "Някои хора обясняват успехите му в Барселона и Байерн с наличните футболисти, но и тях трябва някой да ги тренира. Трябва човек, който да ги накара да вярват в неговите разбирания за играта. Той създаде цяла футболна философия. Направи го и в Барселона, който беше най-силният отбор, който някога съм гледал. Бяха невероятни", заяви още Ламбърт. Стоук допусна най-тежкото си поражение през сезона именно срещу Сити, който спечели със 7:2 на "Етихад".

 

БАЙЕРН НАПРАВИ ОЩЕ ЕДНА КРАЧКА КЪМ ТИТЛАТА

Байерн (Мюнхен) очаквано разгроми Хамбургер ШФ у дома и може да е шампион на Бундеслигата още след седмица. Момчетата на Юп Хайнкес се наложиха с 6:0 и имат 20 точки аванс осем кръга преди края. При победа над РБ (Лайпциг) в следващия кръг и при неуспехи на Шалке 04 и Борусия (Дортмунд) грандът от "Алианц Арена" вече и на теория ще е завоювал 28-ата си "Салатиера". Рекордът за най-бързо спечелено първенство се държи точно от баварците - за 27 кръга от сезон 2013/14.

Роберт Левандовски вкара три попадения и пропусна една дузпа, като вече има 100 гола в Бундеслигата. Освен това той подобри рекорда на Джоване Елбер за най-много голове на чужденец с екипа на Байерн във всички турнири. Полякът вече е със 142, като му трябваха 182 двубоя, за да запише това постижение. Франк Рибери показа отлична форма с два гола, а Ариен Робен допълни листата на реализаторите. Единствената лоша новина за Байерн е контузията на Корентен Толисо. Хамбургер ШФ пък продължава да е в зоната на изпадащите - на 7 точки от спасението.

Левандовски се завърна на върха на баварската атака. От началото на сезона той сам е вкарал повече голове от целия състав на "шпортферайн". Ариен Робен, Франк Рибери и Томас Мюлер също дебнеха да накажат слабия противник. Гостите търсеха сензацията със Свен Шиплок като централен нападател. В предишните седем мача в Мюнхен срещу Байерн те бяха допуснали цели 44 гола и сегашният резултат далеч не е изненада. 

Началото беше според очакванията и Хамбургер набързо се пречупи. След само осем минути Байерн излезе напред в резултата, след като Рибери се озова сам срещу вратаря и с лекота го преодоля за 1:0. Това попадение е юбилейно в Бундеслигата: №51 000. След гола Рибери се затича към трибуните, където прегърна големия си син. Докато гостите се осъзнаят, вече изоставаха с 0:3, защото Левандовски прониза мрежата им на два пъти още до 19-ата минута и двубоят беше решен още тук. В 55-ата минута Робен също се присъедини към голмайсторите с хубав изстрел с левачката, който се оказа неспасяем за Кристиан Матениа. В 67-ата Тиаго Алкантара имаше нещастието да нацели страничната греда. Рибери вкара за 5:0 в 81-ата минута, когато сам се справи с цели четирима футболисти на съперника. Пет минути по-късно Левандовски пропусна дузпа, след като стреля над гредата. Той обаче се коригира в последната минута, когато реализира отсъдения втори наказателен изстрел, с което оформи крайното 6:0 и записа своя гол №100 в германския елит.

В сряда Байерн гостува на Бешикташ в протоколен реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига.

 

ВЕНГЕР НЕ ИСКА ДА НАПУСКА АРСЕНАЛ

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер няма да напусне поста си през лятото, пише "Таймс". Специалистът счита себе си за най-добрия кандидат за треньор на лондончани и не иска да подаде оставка. 68-годишният французин смята да изпълни договора си, който изтича по-следващото лято. Той е казал на помощниците си, че ще се съпротивлява на всички опити да бъде накаран да си тръгне, каквито се очаква да има в края на кампанията заради неубедителното представяне на „топчиите”.

Арсенал е на 6-о място в класирането на Висшата лига, но изостава от лидера Манчестър Сити на 33 точки. Венгер е начело на клуба вече 22 години, но голяма част от феновете на тима смятат, че той трябва да бъде освободен.

 

ДОБРИ НОВИНИ ЗА БАРСА, СВЪРЗАНИ С ИНИЕСТА

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста участва в груповото занимание на каталунците вчера сутринта, предадоха испанските медии. Халфът на “блаугранас” до последно ще бъде под въпрос за сблъсъка с Челси в сряда вечер. Героят на Испания получи травма в бедрото по време на мача с Атлетико (Мадрид) преди осем дни.

Номер 8 на барселонци пропусна съботната среща с Малага край Коста дел Сол. В сряда Иниеста, Ернесто Валверде и медицинският щаб на “лос кулес” ще вземат решение дали футболистът да бъде включен в групата. Барселона и Челси направиха 1:1 в Лондон и битката за 1/4-финал в Шампионската лига се очаква да бъде ожесточена.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди