изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:26 EEST
ВИНЪС ИЗХВЪРЛИ СЕРИНА ОТ ИНДИЪН УЕЛС * ЕКСПРЕСНА ПОБЕДА ЗА ФЕДЕРЕР    
СпортВинъс Уилямс изхвърли сестра си Серина от турнира в Индиън Уелс, след като я победи в среща от трети кръг с 6:3, 6:4. За по-малката от сестрите Уилямс това беше първо участие, откакто стана майка. За последно двете сестри играха една срещу друга във финала на Откритото на Австралия през 2017 година, когато успехът взе Серина, а впоследствие се разбра, че е била бременна. Двубоят беше общо 29-и между двете сестри, като балансът е в полза на Серина, която има 17 успеха.

Срещата продължи час и 26 минута. Винъс завърши с шест аса, проби четири пъти и направи осем двойни грешки. Серина пък записа 4 аса, два пробива и три двойни грешки. "Въпреки всичко нивото на Серина е много високо и беше изключително трудно да приключа мача. Това, че съм играла повече срещи, определено помогна. Въпреки че през тази година не съм играла чак толкова, мачовете от миналия сезон натежаха", коментира Винъс, която в следващия кръг ще играе срещу латвийката Анастасия Севастова. "Не бях играла повече от година, но това не прави загубата по-малко разочароваща. Искаше ми се да играя по-добре, но не се получи. Желанието е едно, но реалността е съвсем друго. Имам да измина още дълъг път и да свърша много работа, за да си върна формата, но съм амбицирана", коментира двукратната шампионка Серина.

 **************

Водачът в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Петкратният шампион постигна експресна победа срещу поставения под номер 28 Филип Крайнович (Сърбия) с 6:2, 6:1 за 68 минути. Това беше 14-и успех в 14 мача за 36-годишния швейцарец от началото на годината. Той се стреми към трета титла за сезона след Откритото първенство на Австралия и Ротердам и 98-а в кариерата си.

Федерер направи серия от 17 поредни точки, за да поведе с 6:2, 3:0. Той спечели 10 от последните 11 гейма в мача, за да триумфира. "Играх агресивно и чувствах, че му причинявам проблеми с моя слайс, опитвах се да разнообразявам и с къси топки. Мисля, че всичко се получи много добре, затрудних го максимално", коментира защитаващият титлата си швейцарец, който се нуждае от класиране на полуфиналите, за да запази първото място в световната ранглиста. Следващият съперник на Федерер ще бъде Жереми Шарди (Франция), който за първи път в кариерата си достигна до четвъртия кръг в Индиън Уелс след успех със 7:5, 4:6, 6:1 над поставения под номер 20 свой сънародник Адриан Манарино.

Полуфиналистът от миналия сезон Пабло Кареньо Буста (Испания) също продължава напред. 11-ият в схемата елиминира руснака Даниил Медведев със 7:5, 6:1, а за място на четвъртфиналите той ще срещне Кевин Андерсън (Южна Африка). Последният наниза 22 аса при успеха над аржентинеца Николас Кикер със 7:6(1), 7:6(3).

Южнокореецът Хьон Чун, полуфиналист на Откритото първенство на Австралия през януари, се справи с Томаш Бердих (Чехия) с 6:4, 6:4 и в четвъртия кръг ще играе срещу уругваеца Пабло Куевас. Той от своя страна отстрани поставения под номер 5 Доминик Тийм (Австрия) с 3:6, 6:4, 4:2 и отказване на съперника.

Испанецът Фернандо Вердаско, който във втория кръг елиминира Григор Димитров в три сета, загуби в третия от представителя на домакините Тейлър Фриц с 6:4, 2:6, 6:7(1). Следващият съперник на Фриц ще бъде хърватинът Борна Чорич, който спечели категорично срещу номер 13 Роберто Баутиста Агут (Испания) с 6:1, 6:3.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди