изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-10-03 @ 22:32 EEST
В АЛБЕНА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ    
Туризъм На 15.03.18 г. от 11:00 часа в конферентната зала Grand Hall на Фламинго Гранд Хотел енд СПА в Албена, ще се проведе тържествена церемония по връчването на  ордена за офицерско звание на Академичните палми на Република Франция. На нея Славянка Стамова - дъгогодишен директор и преподавател на Франкофонската програма по Мениджмънт на хотелиерството и ресторантъорството на Нов български университет в Албена, ще получи почетното звание от посланика на Франция - Негово превъзходителство господин Ерик Лебедел, и от аташето по сътрудничеството на Френски Институт в България - Ерик Перотел.


На церемонията са поканени и представители на Алианс Франсез, както и представители от Нов Български Университет - София, родители, наставници, съмишленици , служители от „Албена“ АД, бивши възпитаници и вече мениджъри, настоящи студенти, преподаватели, семейства и медии.    Директорът на франкофонската програма по мениджмънт на хотелиерството и ресторантъорство на НБУ в Албена Славянка Стамова е човек, открил своето призвание в живота - да преподава. Тя поема франкофонската програма преди 21 години и до днес е неин директор. Първоначално програмата е съществувала като част от Международния институт по туризъм в Албена (Холандски колеж), но от 2004 г. става част от структурата на Нов български университет. В учебния план на програмата има застъпени много практически стажове, част от които задължително се провеждат във Франция. Стажовете допринасят за адаптирането на български специалисти към професионалната среда, която ги очаква.    Специално разработената 4–годишна бакалавърска програма е в тясно партньорство с френския университет „Мирай“, Ница. Тя предоставя френска диплома за професионално обучение (liscence professionnelle), а НБУ дава акредитирани български дипломи за степен бакалавър. Френската диплома BTS, която получават студентите след успешното завършване на програмата, е национална диплома на Министерството на образованието на Франция. Програмата в Албена е единствената образователна BTS програма извън Франция, а изпитният й център e във френското посолство в София.До момента в Албена по нея с са се обучавали над 600 студенти на два работни езика - френски и български. По време на обучението си студентите преминават през три задължителни стажа - два във Франция и един в България, със средна продължителност 3 - 4 месеца. Общо реализираните индивидуални стажове са над 1500. От 2012 година програмата получава самостоятелност и преминава по европейски модел в две степени - професионален бакалавър  и магистър с две специалности.
Яна КИРИЛОВА
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди