изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:33 EEST
Русия отвръща на удара: Изгони 23 британски дипломати, закрива генералното консулство в Петербург    
По света Русия обяви за „персона нон грата“ 23 британски дипломати и им дава седмица да напусната страната, а също така ще закрие британското генерално консулство в Санкт Петербург, съобщават международните осведомителни агенции. „Обявяват се за „персона нон грата“ и се изгонват в едноседмичен срок 23 дипломатически сътрудници от посолството на Великобритания от Москва.

Русия си запазва правото да вземе и други ответни мерки срещу Лондон. Съответните процедури ще се осъществят в съответствие с международно-правовата практика“, пише в официално заявление на руското МВнР. По-рано в министерството бе привикан британският посланик в Русия Лори Бристоу. Изгонването на британските дипломати е в отговор на решението на британския премиер Тереза Мей да експулсира от Обединеното кралство 23 руски дипломати във връзка със отравянето в Англия на бивш руски шпионин и дъщеря му.

https://www.blitz.bg
Русия обяви за „персона нон грата“ 23 британски дипломати и им дава седмица да напусната страната, а също така ще закрие британското генерално консулство в Санкт Петербург, съобщават международните осведомителни агенции. „Обявяват се за „персона нон грата“ и се изгонват в едноседмичен срок 23 дипломатически сътрудници от посолството на Великобритания от Москва. Русия си запазва правото да вземе и други ответни мерки срещу Лондон. Съответните процедури ще се осъществят в съответствие с международно-правовата практика“, пише в официално заявление на руското МВнР. По-рано в министерството бе привикан британският посланик в Русия Лори Бристоу. Изгонването на британските дипломати е в отговор на решението на британския премиер Тереза Мей да експулсира от Обединеното кралство 23 руски дипломати във връзка със отравянето в Англия на бивш руски шпионин и дъщеря му.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/izvnredno-rusiya-otvrshcha-na-udara-izgoni-23-britanski-diplomati-zakriva-generalnoto-konsulstvo-v-peterburg_news586631.html
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди