изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:34 EET
Шефът на ФИФА отговори на Лондон и обяви официално ще се проведе ли Световното по футбол в Русия    
Спорт Хората в Русия не обръщат внимание на политическата ситуация и чакат пристигането на чуждестранни фенове на Световната купа 2018 във футбола. Това становище изрази пред журналисти ръководителят на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино след срещата на организационния съвет, предаде ТАСС.


В сряда британският премиер Тереза ​​Мей направи специално изявление в Камарата на общините по повод изказванети на бившия ГРУ полковник Сергей Скрипал, който заяви, че членове на британското правителство и кралското семейство не присъстваха на Световната купа на футбола в Русия. В този случай Футболната асоциация на Англия заяви, че в момента не подкрепя идеята за бойкот на турнира. "Ние не се притеснявате за това, че някои политически проблеми могат да повлияят на поведението на турнира", каза Инфантино. "Ние организираме спортно събитие. Освен най-важното спортно събитие, то е и социално. Хората в Русия с нетърпение очакват пристигането на феновете от целия свят. Ще оставим политическите проблеми на политиците", добави той. Според ръководителя на ФИФА проблемите във връзката между Русия и Великобритания няма да засегнат провеждането на Световната купа. На въпрос дали отношенията между страните биха могли да повлияят на поведението на турнира той отвърна с "не". Състезанията на Световната купа на ФИФА ще се проведат от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града на Русия.

https://www.blitz.bg


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди