изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:14 EEST
БРОЯТ НА РАНЕНИТЕ ПРИ ЕКСПЛОЗИИТЕ КРАЙ ТИРАНА Е 243 ДУШИ, ЗАГИНАЛИ – 10    
НовиниПри поредицата от силни експлозии в склада за боеприпаси в село Гердеч край албанската столица Тирана са загинали седем души, изчезнали са десетима, а ранените са 243. Това сочат последните данни, оповестени от албанския премиер Сали Бериша. Три от жертвите вече са идентифицирани. 12 от ранените са в тежко състояние.

Бериша допълни, че по времето на взривовете в района на склада не е имало чуждестранни граждани. Във взривения склад е трябвало да бъдат унищожени снаряди. Операцията по унищожаването е трябвало да бъде извършена от албанска фирма, която е поддизпълнител на американска компания, уточни премиерът.  4000 души от три села в района на взривения склад са евакуирани, допълни Бериша.

НИЩЯТ ФЕИМ ЧАУШЕВ ЗА ВРЪЗКИ С ”ДЮНИ”
В имуществената декларация на зам.-министъра на външните работи Феим Чаушев доколкото ми е известно не е показано, че той е в каквито и да било отношения или в борда на комплекса "Дюни". Това заяви министърът на външните работи Ивайло Калфин по БНР, цитиран от БГНЕС. Той бе помолен да коментира публикациите в медиите, че Чаушев е свързан чрез "Дюни" с главния заподозрян за източването на пари по САПАРД Людмил Стойков. Зам.-министърът е регистриран във фирмата не със сегашното, а със старото си българско име. На въпрос доколко е нормално един толкова високопоставен български дипломат да се занимава и с такъв бизнес, Калфин отговори: "Не е противозаконно. Няма пряк конфликт на интереси между работата на външно министерство и например някаква туристическа фирма, но е недопустимо това да не бъде обявено. Ако Чаушев не го е обявил, той би трябвало да носи отговорност".
НДТ – 16 март 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди