изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:06 EEST
ВИРТУАЛЕН ЦЕНТЪР ЩЕ НАСЪРЧАВА ЗАЕТОСТТА В ТУРИЗМА В ТРАНСГРАНИЧНИЯ РЕГИОН ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА    
ТуризъмВиртуален център ще насърчава заетостта в туристическата индустрия в трансграничния регион Добрич-Констанца. Работодатели ще обявят първите свободни позиции за лятото в уеб базираната платформа при представянето й в Каварна днес, съобщиха от екипа на проекта, който ползва финансова подкрепа от 340 000 евро по програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020". В инициативата община Каварна си партнира с университета "Овидиус" в Констанца и асоциация "Партньори 2000" в Кълъраш.

Виртуалният център ще дава безплатни юридически, данъчно-счетоводни и други консултации в туристическия бранш, ще посредничи между търсещите работа и работодателите, добави експертът Нели Събева от екипа на проекта.
Четиридесет младежи на възраст между 16-29 години със завършен десети клас още в края на март могат да започнат безплатно обучение по една от избраните професии, за които има голямо търсене в туристическия бранш - готвачи, бармани-сервитьори, хотелски администратори, съобщи в информационния ден в Добрич за набиране на желаещи Владислав Георгиев от екипа на проекта. Включилите се в професионалното обучение, които ще изучават и румънски език, още през това лято ще могат да практикуват в туристически бази. Завършилите напролет догодина ще могат да търсят по-добри възможни за работа на трудови борси в Добрич и Констанца, съобщава кореспондентът на БТА в Добрич Юлия Христова.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди