изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:58 EET
И КРАЙ СЕЛО ОРЛЯК СПАСЯВАХА ЩЪРКЕЛИ    
ОбществоНовината за спасени четири щъркела в село Зарица, Главиница, вчера обиколи интернет-пространството и събра много топли отзиви. Десетки хора писаха добри думи и отправяха благопожелания към Сафет Халид, приютил в дома си четирите вледенени птици.



А малко преди обяд, пак във фейсбук-пространството се получи сигнал за бедстващи щъркели край село Орляк. Като отряд за бързо реагиране се справиха хората от общинската администрация на община Тервел. Зам.-кметът Дияна Илиева и кметицата на Орляк Юркие Неджиб реагираха мълниеносно. Вълнение от съдбата на птиците е проявила и народната представителка Даниела Димитрова За радост се оказа, че щъркелите, макар и вероятно гладни, не са замръзнали и благополучно са отлетели от полето край село Орляк. Остава надеждата, че ледения повей в края на март няма да навреди на тях или техни пернати побратими. И истинското усещане за съпричастност, когато хората реагират веднага, щом има нужда от помощ. И – разбира се – топлото чувство от стореното добро.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди