изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-28 @ 22:04 EET
Районната прокуратура в Кубрат внася протест срещу наказанието на възпитател, взел с измама печалбата от лотариен билет в размер    
Ред и сигурностПротест срещу размера на наказанието, наложено с присъда на Районния съд в Кубрат на възпитателя от училището-интернат в град Завет Ергин Х., ще внесе Районната прокуратура. 44-годишният мъж е бил предаден на съд с обвинителен акт на прокуратурата в Кубрат за възбуждане и поддържане в заблуждение на свой възпитаник да му предаде печеливш лотариен билет на стойност 100 000 лева или 1 кг злато, с което причинил на 14-годишния възпитаник на интерната имотна вреда.

Измамата по член 211, във връзка с член 209, ал. 1 от НК била в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Вчера в късния следобед състав на Районния съд в Кубрат признал за виновен по повдигнатото обвинение подсъдимия възпитател, като му наложил наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване отложил с 3-годишен изпитателен срок. Размерът на наказанието според прокуратурата бил определен, след като съдът приел, че са налице многобройни смекчаващи обстоятелства.

Измамата в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, е извършена от възпитателя Ергин Х. на 17 септември 2015 г. Тогава пострадалият Иван си купил три лотарийни билета. Нито един не печелил и момчето, тогава на 14 години, се върнало в магазина, за да опита отново късмета си. След като изтрил билетчето, Иван видял, че печели 100 000 лева или 1 кг злато.

Момчето се похвалило на възпитателя си. Той поискал да вземе печелившия талон, за да го съхранява. Намеренията на възпитателя обаче били да се възползва от чуждата печалба. За целта дори обяснил, че той е пратил Иван да му купи лотариен билет, като му дал пари за това. Месец по-късно Ергин представил печелившия билет и получил печалбата от 100 000 лева. Клипът с печелившия участник бил излъчен по телевизията и така Иван разбрал, че е измамен.  Момчето се разстроило и след намесата на директора на интерната клипът бил спрян.

Предстои делото по протеста на Районната прокуратура в Кубрат да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.   

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди