изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:05 EEST
560 000 ТУРИСТИ СА ПОСЕТИЛИ ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 2017 Г.    
Ред и сигурностПрез летния период на миналата година в хотелските бази на общините Каварна, Балчик и Шабла са почивали около 560 000 гости и туристи, без да се взема предвид броят на почиващите във вилните зони и частните  домове. Традиционно за региона се запази посещаемостта на румънски туристи през месеците юли и август, съобщават от ОД на МВР.


Продължава добрата практика за работа в съвместни екипи на български полицаи и служители на Министерството на администрацията и вътрешните работи на Република Румъния през летните месеци. В тази връзка, през юли и август бяха командировани общо 8 румънски полицаи в РУ Балчик и РУ Албена, за създаване на съвместни патрули за опазване на обществения ред. В хода на работата румънските полицаи оказваха съдействие при превода, даваха указания на румънските гости относно спазване на правовия ред, според българското законодателство, съдействаха на граждани, претърпели ПТП, при разпити, при снемане на писмени указания и други.
На ГКПП Дуранкулак и ГКПП Кардам, по утвърден график, за периода от 01.05.2017 г. до 30.08.2017 г. се излъчваха по 2 съвместни патрула с румънската пътна полиция (1 на територията на Р Румъния и 1 на българска територия), за контрол на пътното движение. През периода са извършени общо 20 проверки, установени са 95 нарушения, съставени са 28 АУАН и са наложени 54 глоби с фиш.
Отделно от това, след отправено искане до ГДНП, беше създадена организация за командироване на още 50 полицаи от състава на охранителна полиция на други ОДМВР, от които 8 конни полицаи, 10 пътни полицаи за РУ Балчик и 32 полицаи от ООР и пътен контрол в РУ Албена. Беше проведена работна среща с ръководителя на сектор „Сигурност” към „Албена” АД и техни служители бяха включени в съвместни патрули с полицейски служители. От ОДМВР Добрич бе създадена организация за пренасочване на 12 полицаи от охранителна полиция и 1 служител от криминална полиция в помощ на РУ Албена за целия сезон, по 1 служител от криминална полиция и 1 от НТЛ, на ротационен принцип, през летните месеци.
През летните туристически сезони достъпът до полицейските услуги за гражданите е 24-часов и безпрепятствен. В РУ са осигурени приемни стаи за граждани.
Като добра практика може да се отбележи взаимодействието между Община Балчик с РУ Албена и РУ Балчик, при издаването на разрешения за удължено работно време на собствениците на увеселителни и/или търговски заведения, да се иска становище от РУ относно допуснати нарушения на обществения ред през предходните туристически сезони и при допуснати такива, Общината да не издава разрешения за сезона. Освен това, в издаваните разрешения за удължено работно време на обекти, разположени на открито, има допълнителни разпореждания за спазване на нощната тишина след 23.00 часа, с оглед осигуряване на спокойствие на чуждите и българските граждани, отседнали в близост до увеселителни заведения. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди