изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:58 EEST
ГРАЖДАНИ ПОТЪРСИХА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ    
Политика Приемната на общинските съветници от ГЕРБ, която миналата седмица бе на тема „Здравеопазване“, бе посетена от медицински специалисти от училищно и детско здравеопазване в Добрич. Те направиха предложение за увеличаване на единния държавен стандарт за детско и училищно здравеопазване и намаляване броя на обслужвани деца, като стандарт. Настояват за преразглеждане на единните разходни стандарти за 2018 година така, че да бъде гарантирано достигането на договореното възнаграждение в отрасловия трудов договор.


Общинските съветници ще съдействат на медицинските специалисти още в следващите дни да поставят проблема пред народните представители от ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев, тъй като решаването му е на министерско ниво.
Граждани потърсиха съдействие от общинските съветници от ГЕРБ и във връзка с проблеми, свързани със здравеопазването в Добрич.
Бе коментиран и Правилникът за организацията, реда и работата на общински фонд „Здраве“, който предстои да бъде разгледан от Общинския съвет. Целта му е финансово  подпомагане на специализацията и/или осигуряването на социално-битови условия на лекари и медицински специалисти по здравни грижи за необходимото кадрово обезпечаване на лечебните заведения за болнична помощ на територията на Община Добри.
В приемната взеха участие членоветете на Постоянната комисия по здравеопазване д-р Бисерка Пачолова, Петя Обретенова, Кина Драгнева, както и Камелия Койчева.
Всеки четвъртък общинските съветници от ПП ГЕРБ организират в офиса на партията приемни по различни теми. ГЕРБ - Добрич
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди