изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:01 EEST
СПОРТНИ НОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортСПОРТНИ НОВИНИ ОТ ИМПЕРИИТЕ НА ФУТБОЛА


КРИСТИАНО: ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ДОКАЗВАМ, ЧЕ СЪМ НАЙ-ДОБРИЯТ

Мегазвездата Кристиано Роналдо продължава да твърди, че в света няма по-силен футболист от него. “Винаги казвам, че съм най-добрият, защото го вярвам, а и го доказвам на терена”, заяви той по време на церемонията, на която получи наградата за Футболист на Португалия за 2017 г. “Моментът е страхотен и искам да споделя радостта си с моите съотборници - продължи нападателят на Реал (Мадрид). - Изминалата година беше изключителна за мен както на индивидуално ниво, така и на отборно. Тя беше историческа за Реал. Пет трофея, пета “Златна топка”, втора награда за Играч на ФИФА, три деца за три месеца, което също си е рекорд. Посвещавам приза на четирите си деца”.

В гласуването на португалските журналисти Кристиано остави зад себе си вратаря на Спортинг (Лисабон) Руи Патрисио и халфа на Манчестър Сити Бернардо Силва.

 

РЕАЛ СЕ ОТКАЗВА ОТ ИКАРДИ И СЕ НАСОЧВА КЪМ ЛЕВАНДОВСКИ

Отборът на Интер може да се отдъхне, след като загуби един от основните претенденти за подписа на капитана на "нерадзурите" Мауро Икарди. Става въпрос за Реал (Мадрид), който през зимния трансферен прозорец бе свързван с трансфер на аржентинския нападател. Икарди бе гласен за заместник на разочароващия до момента Карим Бензема, но до сделка така и не се стигна.

Сега европейският шампион е насочил всичките си сили по осъществяването на друг силен трансфер в нападение, твърди Bild. Старши треньорът на “белия балет” Зинедин Зидан е предпочел да привлече полския нападател на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски, който пропусна последния двубой на тима си с РБ (Лайпциг),  загубен с 2:1. Липсата на поляка в състава на немския шампион доведе до доста слухове относно бъдещето му в колоса на Германия.

 

ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ ДЕЛИ БУФОН ОТ НОВ РЕКОРД

Легендата Джанлуиджи Буфон е устремен към поредния рекорд в бляскавата си кариера. Вратарят на Ювентус не е допускал гол в последните 10 мача на тима в Серия "А" и е съвсем близо до това да подобри собственото си постижение за най-много поредни "сухи" минути в италианския елит.

В следващия кръг Юве посреща Милан и Буфон трябва да опази вратата си без попадение 43 минути, за да актуализира рекорда. С нулевото равенство срещу новака СПАЛ 2013 той доведе серията си до 931 минути и прати на трето място постижението на Себастиано Роси от периода 1993-94, когато бившият страж на Милан не пусна гол в продължение на 929 минути. Настоящият рекорд на Буфон от 973 "сухи" минути датира от сезон 2015/16. Тогава неговата серия приключи с гола на Андреа Белоти в дербито на Торино. Вратарят на Юве обаче е далеч от световния рекорд, който е притежание на Перейра де Матос. През сезон 1992/93 бразилецът записа 1816 поредни "сухи" минути.

За последно през този сезон Ювентус получи попадение при победата с 3:1 над Верона, когато на вратата беше Войчех Шчесни.

 

ДЕЛ ПИЕРО: ДИБАЛА ИМА ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДА МЕ ЗАДМИНЕ

Един от най-великите футболисти в историята на Ювентус - Алесандро Дел Пиеро, се изказа ласкаво за младата звезда на тима Пауло Дибала. В интервю за официалния сайт на УЕФА бившият италиански национал заяви, че не вижда причина Дибала да не подобри рекорда му за най-много голове от пряк свободен удар с екипа на "старата госпожа". "Кой е по-добър изпълнител на статични положения? Какво очаквате да ви кажа?! Аз бях добър в годините, в които играех, а Пауло има достатъчно време да ме задмине. Той се справя наистина отлично и му пожелавам всичко най-добро", коментира Дел Пиеро.

Легендарната "десетка" на Юве има 22 попадения от фаул, а с повече от него в историята на Серия "А" са само Синиша Михайлович и Андреа Пирло. Дибала до момента се е разписвал 9 пъти от пряк свободен удар, като един от головете му е с екипа на Палермо, а останалите са за Ювентус.

Дел Пиеро бе попитан и очаква ли Джанлуиджи Буфон през този сезон да сбъдне мечтата си и да спечели Шампионската лига. "Целият свят чака това да се случи, но за мен Джиджи винаги ще е №1, независимо дали има този трофей в колекцията си", отговори Алекс.

 

НЕОЧАКВАН КРАЙ ЗА ПОБЕДНИЯ МАРШ НА ЮВЕ

Малцина са очаквали Ювентус да се препъне срещу новака в Серия "А" СПАЛ 2013, но шампионите стигнаха само до нулево равенство срещу тима от Ферара и позволиха на единствения си преследвач Наполи да се доближи на две точки. Юве не създаде почти никакви положения срещу един от аутсайдерите в първенството и загуби първи точки през 2018 година. Отборът на Масимилиано Алегри прекъсна серията си от 12 шампионатни победи, но в 10-и пореден двубой не допусна гол във вратата си. СПАЛ затвърди добрата си форма и е непобеден в 4 поредни мача в Серия "А", като вече е над чертата на изпадащите. Новаците имат 25 точки и изпревариха Кротоне.

Макс Алегри подходи максимално сериозно към визитата във Ферара и заложи на оптимален състав. Единствените, получили почивка, бяха Андреа Бардзали и Марио Манджукич, а Алекс Сандро действаше в по-предни позиции в схемата 4-2-3-1. Атаката на Юве бе изцяло южноамериканска с Гонсао Игуаин, Пауло Дибла и Дъглас Коща. Мястото на наказания Меди Бенатия в центъра на защитата зае Даниеле Ругани, а в средата на терена си партнираха Миралем Пянич и Блес Матюиди. Заради контузии мача пропуснаха Хуан Куадрадо и Федерико Бернардески, а Сами Кедира е болен.

Домакините от СПАЛ, които играят в елита за пръв път от 60-те години на миналия век, бяха без ветерана Марко Бориело и Федерико Матиело. Старши треньорът Леонардо Семпличи заложи в предни позиции на Алберто Палоски и Мирко Антенучи, а по двата фланга стартираха Филипо Коста и Мануел Ладзари. СПАЛ за последно беше домакин на Ювентус през 1973 година в двубой за Купата на Италия и загуби с 0:5. От общо 33 мача срещу торинския гранд СПАЛ има само две победи.

Първото полувреме беше доста разочароващо за Юве. Футболистите на Алегри отстъпиха инициативата в ранната фаза на двубоя, като идеята явно беше да изтеглят домакините и да ги накажат с контраатаки. Първото добро положение се откри пред Алекс Сандро след добър рейд на Дъглас Коща, но Коста се намеси по впечатляващ начин и спаси сигурен гол. Последва опасен удар на Дибала, а пред другата врата Джорджо Киелини изби коварно центриране на Филипо Коста. В края на полувремето Ювентус се постара да притисне съперника и Квадво Асамоа шутира над вратата, а след това Дибала от пряк свободен удар също стреля в аут.

И след почивката гостите не направиха много, за да стигнат до победата. Алекс Мерет се справи с поредния опит на Алекс Сандро да го изненада, а Дибала стреля покрай вратата от удобна позиция. Алегри се принуди да пусне в игра Манджукич, а Алекс Сандро се върна като ляв бек. Натискът на "бианконерите" се усили, но защитата на СПАЛ удържаше. При една от контрите на домакините само доброто позициониране на Ругани попречи на Антенучи да намери непокрития Палоски. В края на двубоя Манджукич пропусна с глава да донесе трите точки на гостите, а след това и Алекс Сандро се провали със слаб удар, който не затрудни Мерет.

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БАРСA ТВЪРДО ПРОТИВ ВРЪЩАНЕТО НА НЕЙМАР

Президентът на Барселона Жосеп Мария Бартомеу се изказа против евентуално връщане на Неймар, който през миналото лято се премести във френския Пари Сен Жермен срещу умопомрачителната сума от 222 милиона евро, съобщава радио "Копе". Мнението му се поддържа и от вицепрезидента на клуба Жорди Местре.

Самият Неймар не се чувства комфортно при парижани и определено бъдещето му във френската столица не изглежда дългосрочно. Според някои медии Неймар вече е изразил желанието си да се завърне на "Камп Ноу", като е готов да свали доста от заплатата си.

За разлика от шефовете, футболистите начело с Лионел Меси, Иван Ракитич и Филипе Коутиньо заявиха, че искат бразилеца да се върне. "Не смятам, че е удачно да го връщаме. За нас би било още едно унижение след цялата сага, която трябваше да преживеем през миналото лято. Все пак Барселона има своето достойнство и трябва да го пази", споделил Бартомеу няколко часа преди втората среща с Челси от осминафиналите в Шампионската лига.

Самият Неймар в момента се възстановява от травма, която получи по време на срещата с Марсилия, спечелена от ПСЖ с 3:0. Очакванията са той да бъде готов за игра в началото на май. Към момента във всички турнири той има 30 мача, в които е вкарал 29 гола и е направил 3 асистенции.

 

БАЛОТЕЛИ ИСКА ДА ИГРАЕ ЗА ИТАЛИЯ

Нападателят на Ница Марио Балотели обяви, че е готов да се завърне в националния отбор на Италия. Той не е получавал повиквателна от 2014 година насам, но се надява временният наставник Луиджи Ди Биаджо да се сети за него. "Не знам нищо, но ако получа повиквателна, на бегом ще се завърна. Само двама селекционери не са ми пращали повиквателни до момента – Конте, който бе напълно прав, защото не играех добре, и Вентура, чиито основания не знам и не разбирам", заяви Балотели пред "Тики Така".

Договорът на нападателя с Ница изтича в края на сезона и той бе попитан какво смята да прави след това. "Ще дойда да работя като редактор в "Тики Така". Каква е разликата между Лига 1 и Серия "А"? В Италия повече се обръща внимание на тактиката, докато във Франция - на физиката. Намерих спокойствие у дома с един човек. В последните години имах някои физически проблеми, които вече не ме притесняват. Така и представянето ми стана по-добро, но спокойствие намирам у дома, а не в работата", допълни Супер Марио.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди