изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:07 EET
СЪДЪТ ОТКАЗА ДА ИЗМЕНИ МЯРКАТА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ НА ПОДСЪДИМ ЗА ГРАБЕЖ    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич за трети пореден път остави без уважение молбата на 29-годишния Ганчо Г. от Добрич за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

    Срещу мъжа е предявено обвинение за това, че на 5 май 2016г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е ограбил две жени, след като ги заплашил чрез насочване на пистолет към тях. От едната жена обвиняемият взел мобилен телефон заедно със СИМ карта, на обща стойност 62 лв., а от другата 250 лева.
Окръжният съд, след като се запозна с материалите по делото и след преценка на доводите на страните, прецени, че към момента не са възникнали нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката за неотклонение, наложена на мъжа през юли миналата година.
Не е отпаднало обоснованото предположение за съпричастност на задържания към престъплението, за което е привлечен под отговорност и което е дало основание на прокуратурата да внесе в съда обвинителен акт срещу задържания, посочва в мотивите си съдебният състав.
    Допълва се, че е налице реална опасност от укриване или извършване на ново престъпление от подсъдимия, обусловена от обстоятелството, че срещу него е повдигнато обвинение за престъпление с висока степен на обществена опасност, извършено при условията на опасен рецидив, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.
    Воден от тези съображения Окръжен съд - Добрич остави в ареста 29-годишния мъж. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок.

Окръжен съд - Добрич
 Връзки с обществеността
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди