изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:25 EEST
ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ ВРЪЧИ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ФОНДАЦИЯ „СВ. НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ“    
Новини На 20 март 2018 г. Фондация „Св. Николай Чудотворец“, връчи на Областния управител Красимир Кирилов Протестна нота от национално представителни организации на и за хора с увреждания.


Дълго време бяхме коректни партньори на Българските правителства, но за съжаления всички становища и предложения за промяна на нормативната база в съответствие с Конвенцията за правата на хората с увреждания не се приемат в Националния съвет. Промените които се правят без наше съгласие  НЕ ГАРАНТИРАТ, А ОТНЕМАТ ПРАВА!
Трябва ясно да заявим, че нищо за хората с увреждания не се прави без тях!
Протесната нота се връчва едновременно на Президента на Република България, на Председателя на Народното събрание, на Министър-председателя на Република България, Председателите на парламентарните групи, Председателите на парламентарно представените партии, на Председателите на комисии в Народното събрание, на Омбудсмана на Република България, на Председател на Комисия за защита от дискриминация и на всички Областни управители.
Нотата бе връчена от Мария Методиева, председател на  Фондация „Св. Николай Чудотворец“. Петя Митева, председател на ТО на глухите и Живко Бохоров, председател ТО на слепите в Добрич.
Фондацията е създадена през 1997 г. и до момента участва активно във формирането, мониторинга и контрола на политиките, които имат отношение към хората с  интелектуални увреждания и техния живот на всички нива на централната и местна власт. Фондацията има над 30 проекта за деца и младежи с интелектуални затруднения, техните семейства и специалистите, работещи в социалната сфера. От 2004 г. Фондация „Св. Николай Чудотворец“ е член на Българска асоциация за хора с интелектуални затруднения - БАЛИЗ.
БАЛИЗ е национална мрежа от родителски организации, която работи за достойния и независим живот на лицата с интелектуални затруднения и техните семейства. Тя е голяма, национално представена организация, която със своите действия отстоява колективния интерес на своите членове и функционира като платформа за развитие, проучване и споделяне на знания.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди