изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:04 EET
ПЪЛЕН ХАОС ПО ПЪТИЩАТА ДНЕС СЛЕДОБЕД    
Новини Днес следобед снеговалежът се поусили и хвърли в пълен хаос трафика, въпреки всички речи и речища, че сме готови за зимата – от страна на държавата, и от страна на транспортните фирми, и от страна на водачите на МПС. Само бегъл поглед във фейсбук групата „Виждам те – КАТ Добрич“ бе достатъчен да се проследи реалната обстановка. По традиция особен хаос цареше по направлението Добрич – Варна, главно на участъка във Варненска област. Катастрофи, коли в канавките, ТИР-ове във всевъзможни пози с летни и зимни гуми, километрични задръствания, та дори и липса на пясък и луга формираха една драма, която се повтаря с години.


Единствената налична информация водачите на МПС получаваха от ФБ групата „Виждам те – КАТ Добрич“, а и информационните сайтове като нашия ndtnews.hopto.org. За да не изпадам в черногледство, ще добавя, че информация на място при катастрофите даваха „доколкото могат“ пътните полицаи на терен.
До информационните сайтове така и не постъпи конкретна информация.
Задръстване се получи и на пътя Варна-Албена през Генерал Кантарджиево. Препратените да ползват този път изненадващо се натъкваха на катастрофирал ТИР до Генерал Кантарджиево, който буквално бил затапил пътя, без да се знае кой кога и как ще отвори „запушалката“.
В хаоса се намеси и паниката от свечеряването и падането на температурите, поради които се заледиха и пътищата, посипани отгоре с пухкав сняг и от коварни – по-коварни.
В мрежата бе пуснат и видеоклип за добрички автомобил, който по-скоро караше на слалом, отколкото да внимава за движещите се коли пред и след него. Простотията просто няма граници, а един от коментарите гласеше недвусмислено, че на втория етаж на този шофьор просто има една куха кутия.
Станаха множество катастрофи, поне нямаме информация за жертви и тежки наранявания, и в самия областен град. Някакво порше се бе забило в дърво по булеварда до градския парк, а сърфиращи в социалните мрежи се шегуваха, че този водач ще трябва да го арестуват горските стражари.
Нашият народ има изумително чувство за хумор. Най-вероятно то ни прави така устойчиви срещу безкрайните недомислия и бездействие на отделни хора, на бизнесмени, контролни органи и държавници.
Можем да кажем обаче, че и нещо хубаво се задава на хоризонта. То е надеждата, че пролетта не е пукнала – в буквалния смисъл на думата, и че се задават топли дни, когато няма да има сняг и лед.
Тогава обаче идва чудесия да се кара колкото може по-бързо, надменно, дори и бясно.
Дано няма жертви! Дано няма ранени!
Такъв е животът!
Снимките са от ФБ групата „Виждам те – КАТ Добрич.
НДТ



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди