изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:12 EEST
Оставиха в ареста мъж, заловен с над 300 грама амфетамин    
Ред и сигурностОкръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж от село Долина, разследван за притежание на наркотици. 53-годишният Т.П., който понастоящем живее в Добрич, е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР за това, че на 20 март т.г. без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - около 315 грама амфетамин.


    В хода на съдебното заседание представителят на прокуратурата мотивира искането си за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда с високата степен на обществена опасност на деянието, като отбеляза, че става въпрос за голямо количество амфетамин, което е следвало да бъде разпространено сред голям кръг от лица.
    Защитникът на обвиняемия акцентира върху чистото съдебно минало на задържания и оказаното от него пълно съдействие на разследващите органи, и поиска спрямо мъжа да бъде взета мярка за неотклонение „домашен арест“.
    Окръжният съд, след като прецени изразените от страните становища и материалите от делото, счете, че 53-годишният трябва да остане в ареста. Налице е обосновано подозрение за неговата съпричастност към извършеното престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от пет до двадесет хиляди лева, предвид което съществува реална опасност мъжът да се укрие с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия, посочва в мотивите си съдът.
Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.
Окръжен съд - Добрич
Връзки с обществеността

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди