изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:10 EET
Десетки жертви на пожара в руския мол    
Новини 37 са вече потвърдените жертви на пожара в търговския център в руския град Кемерово. Най-малко 64 души са в неизвестност, сред които 41 деца. Огънят в търговско-развлекателния център „Зимна вишна“ избухна вчера следобяд и обхвана 1500 квадратни метра площ на четвъртия етаж.



В социалните мрежи се появиха видеоклипове, на които се вижда как посетители на търговския център скачат от прозорците с надеждата да се спасят.
Пламъците бързо са се разпространили и се е срутила покривната конструкция в размер на 600 квадратни метра. В резултат на пожара по данни към момента са загинали 37 души, 40 са ранени, а 27 души все още се издирват. Предполага се, че огънят е възникнал заради детска игра, но се разследва и версията за умишлен палеж.
Трима души са задържани във връзка със започналото разследване за пожара, включително и директорът на търговския център. Цяла нощ пламъците са гасени от над 300 пожарникари и над 60 единици техника.  dir.bg/




Мъж се спаси от страшния пожар в мола в Кемерово и разказа разтърсващи подробности за трагедията




Един от спасилите се от огнения ад в търговски център в Кемерово, който в момента се намира в болница, разказа за това, което се е случило в сградата по време на инцидента. "Толкова много исках да напиша, но няма думи, с които да се опише всичко това, не желая на никого да премине през цялото това ужасно нещо. Страшно е, когато родителите търсят децата си, които просто са отишли да гледат филм. Тези гласове на децата от телефона: "Мамо, нямаме какво да дишаме, задушавам се", просто не зная....", написа той в "Инстаграм".



Катрин, една от посетителите на търговския център, успяла самостоятелно да се измъкне от пламъците на сградата, също разказа за пожара. Момичето се намирало в епицентъра на извънредната ситуация - на четвъртия етаж на сградата. "Просто видях огъня и се затичах, опитах се да помогна на другите. Аз бях в мола доста време, опитвах се сама да намеря приятелите си. Опитах се да сваля други хора от втория етаж ... Никой не се опита самостоятелно да гаси пожара, всички просто бягаха", спомня си момичето. Катрин подчертава, че пожарната сигнализация не се е включила. Според нейните думи, спасителите пристигнали на мястото на произшествието едва след 30 минути. Тя добавя, че линейките пристигнали бързо. Припомняме, че пожарът в търговския център в Кемерево се случи вчера, 25 март. Според предварителната версия, запалил се е центърът за игри на четвъртия етаж на сградата, където се намира и киносалонът.



Именно там са били и повечето от откритите тела. Жертвите на трагедията до настоящия момент са 37 души, сред които, според последните данни, се съобщава за най-малко 9 деца. 43 души са ранени. 69 души, сред които 40 деца са изчезнали без следа при пожара в Търговския център. По-рано стана известно, че спасителите са успели да ликвидират пожара, но малко по-късно властите информираха, че огънят отново се е разгорял.



Съобщава се също така, че в В Кемерово е задържана Надежда Суджденова - собственик на запалилия се търговски център, който отне десетки животи.

 https://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди