изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:11 EEST
Община Шабла с 3 одобрени проекта по Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г.    
Новини На 22-ри март 2018 г. членовете на Комитета за Наблюдение одобриха 85 проекта по третата покана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г., в рамките на десетото заседание, което се състоя във Велико Търново. По третата покана за прием на проекти по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г., община Шабла подаде 3 проектни предложения, от които и трите са одобрени. А ето и кратка информация за тях:


Проект „Интегрирано управление на риска и ефективни реакции на органите за гражданска безопасност“. Партньори по проекта са: община Овидиу, община Шабла и Фондация „Идеин развитие“. Той предвижда закупуване на снегопочистваща техника, оборудвана с пясъкоразпръскващо устройство, V-образно гребло, роторен снегорин и помпа, в случай на наводнение /за отводняване/, лодка за извънредни ситуации, както и закупуване на оборудване за екипа на доброволното формирование. Също така се предвижда поставяне на оповестителна сигнализация при извънредни ситуации, обучения на екипа на доброволното формирование. Одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е на стойност 988 827,12 евро.
Проект „Възстановяване на уникалното общо културно наследство и насърчаване на съвместния туристически продукт „Хаманджия – първа цивилизация на Стара Европа“. Партньорите по проекта са: община Шабла и община Черна вода. Той предвижда: разработване на археологическия комплекс в село Дуранкулак като съвременна туристическа дестинация и популяризиране на културата Хаманджия. Основните дейности, които са заложени по проекта: разширяване на паркинга, изграждане на билетен център, укрепване на пешеходна алея; разширение на посетителския център; укрепване на средновековната стена; изграждане на ново покритие на храма на Кибела; разширяване на пешеходната алея на острова; изграждане на 3 погледни площадки – места за почивка и наблюдение на птици и околността; широк набор от маркетингови дейности. Одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е на стойност 1 494 037,82 евро.
Проект „Общи ресурси и инициативи, посветени на околната среда“. Партньори по проекта са: община Банеаса, община Аджиджа, община Шабла и община Берковица. Той предвижда: оформяне на туристически екомаршрути, изработване и поставяне на пейки, кошчета за отпадъци и поставки за табели и др.. Одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е на стойност 506 313,73 евро.
Очакваме в най-скоро време подписване на договорите за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по одобрените проекти по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди