изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:39 EEST
ШАРДИ НЕ ВПЕЧАТЛИ, НО ОТСТРАНИ ГРИГОР В МАЧ НА ГРЕШКИТЕ    
Спорт Жереми Шарди и Григор Димитров далеч не предложиха на зрителите привлекателен тенис в сблъсъка си от трети кръг на Miami Open. В играта и на двамата липсваше живец, като грешките валяха една след друга. Французинът излезе печеливш от ситуацията и продължава напред след 6-4 6-4. В следващия кръг очаква Милош Раонич или Диего Шварцман.


В първите четири гейма двамата взеха спокойно подаванията си.
Шарди откри петия с две двойни грешки, но Григор също не бе прецизен в следващите разигравания и изостана с 30-40. Французинът изпрати наглед лесна топка в аут, което доведе до дюс, а Димитров си изработи първата точка за пробив с бекхенд уинър от ретур. Шарди се спаси със смач, след което взе подаването  си.
При 3-4 две грешки на българина бързо направиха резултата 0-30, но той успя да изравни. При 30-30 уцели мрежата и Шарди получи шанс да пробие, който пропиля с удар в аут. Един дюс по-късно Григор не намери корта и съперникът му получи нов брейкбол. Първата ни ракета отново се измъкна, но момент по-късно пак бе поставен в позиция на догонващ. Брилянтно представяне на мрежата върна равенството, преди Димитров най-после да спечели подаването си с бекхенд уинър.
Родният състезател направи две грешки при 15-15 в десетия гейм, като по този начин поднесе два сетбола на опонента си, който се възползва още от първата.
При 2-1 и 40-30 във втората част световният номер 4 изпрати топката в аут. Григор поведе, но сгреши на два пъти и даде брейкбол на съперника си. Измъкна се с уинър, но Шарди получи нова възможност, след като Димитров не успя да го преодолее на мрежата. Французинът отново не успя да се възползва и първата ни ракета спечели подаването си.
Двамата си размениха по няколко подавания, в които бяха необезпокоявани и така се наложи Григор да сервира за оставане в двубоя. Българинът поведе с 30-0, но допусна изравняване, след което изпрати топката в мрежата и даде мачбол на опонента си. Шарди се възползва и се класира за осминафиналите.

ВИНЪС СПАСИ 3 МАЧБОЛА И СПЕЧЕЛИ ИЗТОЩИТЕЛНАТА БИТКА С БЕРТЕНС

Винъс Уилямс показа изключително силен характер, побеждавайки Кики Бертенс с 5-7 6-3 7-5 в мач от третия кръг на Miami Open. Американката не само навакса сет пасив, но и изоставаше на няколко пъти с пробив във втората и третата, спасявайки 3 мачбола по пътя към победата.
Началото изобщо не загатваше бъдещите проблеми пред световната номер 8. 37-годишната състезателка поведе с 5-0, но изведнъж съперничката ѝсе възроди и спечели 7 поредни гейма, за да грабне първия сет
Във втората част Уилямс откри на 15, след което надделя в маратонско подаване на опонентката си, реализирайки петата си точка за пробив в него. Бертенс отново показа, че не се плаши от изоставане в резултата и не само осъществи рибрейк, но и постигна обрат, повеждайки с 3-2.
Последва отговорът на Уилямс, която не се смути и също записа два поредни пробива, за да прати мача в трети, решаващ сет, спасявайки брейкбол – 6-3.
В заключителната част Винъс изостана с 1-4, но върна пробива в седмия гейм. Бертенс изглеждаше много близо до успеха, когато стигна до нов брейк и поведе с 40-15 при начален удар на противничката си. Американката спаси два мачбола, за да постигне нов рибрейк, преди да спаси още един в своето подаване и да пробие отново опонентката си. Този път затвърди на 0 – 75-7 6-3 7-5. В следващия етап от надпреварата тя ще срещне шампионката Джоана Конта.

13-A ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА ДЕЛ ПОТРО, ПРЕДСТОИ МУ МАЧ С КРАЙНОВИЧ

Хуан Мартин дел Потро записа 13-а поредна победа, надделявайки над Кей Нишикори с 6-2 6-2 в третия кръг от надпреварата в Маями. Кулата от Тандил се нуждаеше от малко повече от час, за да стигне до осминафиналите, къде ще играе срещу Филип Крайнович. Сърбинът преодоля по-рано Беноа Пер с 6-3 6-3.
Нишикори стигна до брейкбол в първото подаване на съперника си, но не успя да се възползва. При 2-2 аржентинецът поведе с 40-15 на чужд начален удар и успя да реализира четвъртия си шанс.
Шестият в света набра инерция и спечели шест поредни гейма, за да поведе с 6-2 2-0. Японецът се разписа за 2-1, но отново се пропука в следващия си сервис гейм, поради което скоро резултатът стана 5-1.
Дел Потро си издейства 4 мачбола, но не успя да материализира нито един от тях в седмия гейм на сета. Все пак не пропусна да затвори двубоя в собственото си подаване – 6-2 6-2.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди