изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:38 EET
СТАЧНА ГОТОВНОСТ НА МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ    
Новини Работниците и служителите в добричките млекопреработвателни предприятия "Фама" и "Сердика" са готови да обявят стачна готовност, заяви за НДТ регионалният координатор на КНСБ в Добрич Гинка Василева. Поводът за стачните действия е изтеклият Колективен трудов договор. "Още миналата година, през октомври бяхме депозирали в централата на "Фама", която е собственик и на "Сердика", искане за среща, за да започнем преговори по сключването на нов Колективен трудов договор /КТД/, който бе изтекъл.

Заедно с колегите от КТ "Подкрепа" проведохме една среща с тогавашния изпълнителен директор В. Зарев, по време на която уточнихме проекта за КТД. Зарев ни отговори, че ще насрочим дата за преговорите през февруари тази година, след като бъде изготвен вътрешният правилник за трудовия ред във фирмата. Междувременно във фирмата настъпиха структурни промени и Зарев не е вече изпълнителен директор. Новият изпълнителен директор е Дорел Раду, но не сме влезли в контакт с него досега.

ГРАЖДАНИ ПИТАТ СЪВЕТНИЦИТЕ ЗА ЧИСТОТАТА НА ДОБРИЧ

В първия приемен ден на съветниците от НДСВ д-р Георги Желев и Ваня Балчева, гражданите са поставили въпроси относно чистотата, сметоизвозването и липсата на подстъпи за хора в неравностойно положение в районите, в които живеят. Това съобщиха от жълтата централа в града. От своя страна двамата представители на царската партия в местния парламент са поели ангажимент да се запознаят с всеки от предоставените им случаи на място и да съдействат за решаването на проблемите на съгражданите си. Отново с жители на Добрич представителите на НДСВ в ОбС - Добрич ще се срещнат идния понеделник - в офиса на партията, след 16.30 часа.

НДТ – 27 март 2008 г.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди