изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:47 EET
УЧЕНИЦИ ОТ ЕГ „ГЕО МИЛЕВ“ ПОСЕТИХА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ /снимка/    
Новини Вчера ученици от ЕГ „Гео Милев“ в Добрич и тяхната преподавателка по информатика и ИТ Мария Кирилова посетиха Областна администрация. Поводът бе проект, по който децата работят, подпомагани от своя педагог. Децата бяха посрещнати от главния екперт по организационно-мобилизационна подготовка в администрацията инж. Красимир Куртев, пред когото те изложиха повода за посещението си.

    М. Кирилова разясни, че възпитаници на гимназията работят по проект, свързан с водите, в който трябва да предложат иновативна идея. Обсъждайки темата вода, учениците сами достигнали до решение да разработят система за ранно оповестяване, с която да се предотвратяват наводнения. Инж. Куртев ги запозна със системата, с която в момента се работи по отношение наблюдение нивата на водните обекти на територията на цялата област. Той представи пред средношколците накратко визията на деретата и водосборите в областта.



    С учениците се срещна и областният управител Красимир Кирилов, който приветства младежите и преподавателя им, пожела им успех в начинанието, като изрази увереност, че като млади хора ще допринесат за подобряване качеството на живот в родния Добрич и региона.
    Възпитаниците на езиковата гимназия имаха възможност да видят работата на оперативния дежурен в Областна администрация и да научат подборности около организацията и начина на работа при възникване на ситуация отстрана на службите, чиято отговорност е опазването и съхраняването на живота и имуществото на жителите на област Добрич.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди