изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:34 EEST
МОТОКЛУБ ОРЛИТЕ – СЪС СЪСТЕЗАТЕЛИ НА РЕПУБЛИКАНСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО МОТОКРОС    
Спорт От началото на 2018 год. Мотоклуб Орлите е вече и със спортен лиценз, издаден от Българска Мотоциклетна Федерация. На Републиканския шампионат по мотокрос Орлите са представени от двамата състезатели – Боян Янков и Ангел Ангелов.  Първата „среща“ с мотор на Боян Янков е на 10-годишна възраст, с отдавна забравения модел Рига. Оттогава се поражда и любовта му към мотоциклетизма.

Започва състезателната си кариера през 2011 година и от тогава печели отличия от традиционни състезания в Змеево, Главиница, Дичево, Бяла, Русе, Кичево и др. Боян Янков се състезава в дисциплина Мотокрос, клас МХ с Кавазаки KX450 F.
Ангел Ангелов е състезател от 2006 година, но започва да кара мотор от 12-годишна възраст, учейки се на Симсон S50B. През 2007 година е републикански шампион в клас Супербайк 1000. Поради многото контузии Ангелов обръща гръб на пистовите мотори и започва да се занимава с мотокрос и има няколко подиума от традиционни състезания. Ангел Ангелов се състезава в дисциплина Мотокрос, клас МХ с КTM SX350F модел 2017 година.



За седма поредна година Републиканският шампионат по мотокрос стартира на мотополигон „Порой“, община Поморие. Официалното откриване на Grand Prix Поморие 2018 беше в неделя.
Това е първото от общо осемте състезания на националния шампионат, като традиционно домакини след черноморския кръг ще бъдат мотополигоните в Севлиево, Левски, Самоков, Троян, Благоевград и Айтос.
Мотополигон „Порой” е едно от най-атрактивните и трудни трасета за мотокрос в България, като неговата пясъчна „настилка” е огромно предизвикателство за състезателите от всички класове. В Grand Prix Pomorie 2018 заявки за участие са подали над 100 състезатели от България, Румъния, Молдова и Гърция, които ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди