изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:34 EEST
Секс договор: Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично    
Любопитно Сексолозите предлагат договори, които не само да оправят проблемите в леглото, но и да заздравят връзката. Докато все още се обсъжда доколко е смислено двама души, които се обичат, да подписват предбрачен договор, то се роди пакта за идеалния секс. Една от първите, която го препоръчва, е сексологът Трейси Кокс.

Ето така би изглеждала само част от един секс договор:

„Обещавам да правя секс с теб веднъж седмично и да разнообразявам любовния ни живот два пъти месечно. Ти, от своя страна, обещаваш да ме целуваш повече, да се стараеш и да отделяш повече време за любовната игра и да ми правиш много комплименти в леглото“.

Бихте ли подписали подобно нещо, ако половинката ви помоли за това?
Повечето, запитани този въпрос, отговарят почти механично, че сексът трябва да бъде спонтанен. В идеалния свят, би трябвало да бъде. За съжаление, обаче, ние не живеем в него, а ставаме подвластни на битовизмите, рутината и тежкото ежедневие. Сексът често присъства в графика ни за деня, но след края на работния ден, някак си преминава в графика за следващия. И така интимният контакт се мести ден след ден. По тази причина много двойки започват да се замислят дали да не подпишат т.нар. „секс договор“ с надеждата да върнат интимностите в живота си.

Замислете се, че повечето неща се получават при доброто планиране. Защо и сексът да не бъде едно от тях?

Миналата година индиец пожела от съпругата си да подпише документ, в който се задължава да прави секс с него три пъти седмично. Той я заплаши, че в противен случай, ще се разведе с нея. Секс експертът Трейси Кокс обаче, има не чак толкова радикални виждания за подобен договор. Според нея секс договорът трябва да помогне на двойката да изглади проблемите си в леглото, често ставащи причина и за други проблеми извън него.

Знаете ли, че много от ежедневните ви навици касаят пряко сексуалния ви живот. Така че, ако имате проблеми в леглото, вижте плюсовете от подобен документ:

Ангажиментът към този договор е и ангажимент към самите вас

Кара ви да се фокусирате, защото трябва да определите какво ще включите в него и така имате възможност да се задълбочите в тема, която по една или друга причина сте игнорирали дълго време.
И тъй като е в писмена форма, това го прави истински. Не можете да избягате от обещанията си, защото те са пред очите ви черно на бяло.

Действа успокояващо, защото вече имате план за справяне с проблемите, което реално не ги прави толкова драматични

Можете да маркирате напредъка си, което ви дава допълнителен стимул да продължавате да се придържате към обещанията си.

Тези договори често се трансформират с времето в списъци, в които всеки е написал какво иска да опита. И така няма как другият да забрави кое ви доставя удоволствие.

Как се изготвя един секс договор?

Анализиране: И двете страни сядат и написват какво мислят съвсем честно за сексуалния си живот. Какво им харесва; коя част от акта им допада най-много; коя най-малко; знаят ли какво са сексуалните нужди на другия; какво очакват от секса с другия; доколко той съвпада с очакванията им и т.н. Не се притеснявайте, ако се чувствате малко неловко, слушайки списъка на половинката си. Критиката се приема трудно, но запомнете, че вие сте екип и вината за проблемите е и на двамата.

Действие: Използвайте листа, който сте направили и вижте какво искате да се промени в него – да правите по-често секс, да залагате на оралната любов, да увеличите продължителността на акта, да промените... Фокусирайте се върху това какво ви харесва в момента, а не какво липсва. Изберете си 10 неща, които ви допадат и 10, които бихте искали да опитате. Не се чувствайте глупаво, седейки и пишейки подобни неща. След като веднъж започнете, ще видите колко освобождаващо е това.

Преговори: От тези списъци ще придобиете точна идея какво целите, с каква честота и вариация и най-вече какви промени са необходими, за да го постигнете. С времето това няма да остане само на хартия, а реално ще бъде постижимо.

Договорът: Промяната става нещо постоянно най-малко след шест седмици, така че нека това е минималният срок, за който вие обещавате да правите определени неща.

Текстът може да се напише по следния модел, съветва rozali.com:

„Съгласен/на съм през следващите секс седмици да правя това и това. Обещавам да направя Х неща през този период от време и само извънредна ситуация „на живот и смърт“ може да ме накарат да не спазя обещанието си“.

И двамата се подписвате в долния край и си стискате ръцете.

https://fakti.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди