изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:42 EEST
ИЗЛОЖБА В ПОДКРЕПА НА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ    
Култура Изложба на учители от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна беше открита в галерия "Тунела" на ДКИ КЦ "Двореца" миналата събота. Инициативата между двете институции е дългогодишна и ежегодно присъства в художествено-творческата програма на културния център. От 2014 г. насам в първите пролетни дни варненските учители пренасят в Балчик своето вдъхновение, претвореното в художествени произведения.

Тазгодишните участници - Красен Бербенков, Емануела Цонева, Димитър Борисов, Георги Кенаров, Свилен Георгиев, Васил Пенчев, Миряна Койнова, Цветомира Богданова, Надежда Антова и Светлан Стефанов, се представиха с живописни платна, графика, скулптура, рисунка и фотография.
Пред събралата се многобройна публика авторите представиха себе си, творчеството си и похватите, чрез които се изразяват. Един от тях, Свилен Георгиев, обяви, че средствата от продажбата на неговите творения ще бъдат дарени на Школа по изкуства за деца и младежи в неравностойно положение "Дедал" - Варна. Младият преподавател по скулптура и изобразително изкуство смята, че на таланта трябва да се помага и да се дават криле.
Изложбата може да посетите до 13 април.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди