изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:32 EET
ДУБЛИКАТ НА ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА БОЖИЯТА МАЙКА ПОСРЕЩА МИРЯНИТЕ НА ВЕЛИКДЕН    
Общество Дубликат на чудотворната икона на Света Богородица ще посрещне миряните на Великден в храм „Свети Георги”, съобщи иконом Иван Дойчев - архиерейски наместник на Добричката духовна околия. Оригиналната "Одигитрия Байталска" пристигна от Украйна преди два месеца и бе изложена в храма в Добрич. Сега тук е нейн дубликат.


Чудотворната икона "Одигитрия Байталска" се съхранява в манастира „Рождество на Пресвета Богородица“ в село Байтали, Одеска област, откъдето е и името „Пътеводителка Байталска“. Години наред е била изгубена и е открита през 2005 г. Според преданието преди 200 години манастирът е бил опожарен и монасите са я скрили, за да я запазят.
Известни са немалко чудеса, които са се случили след молитви към "Одигитрия Байталска" в различни градове като Киев, Одеса, Москва и др. Много са били бездетните семейства, които след молитва пред иконата се сдобиват с деца. Много болни деца получават изцеление от различни заболявания след молитвите на техните родители.
Храмовете в Добрич са обезопасени, разполагат с пожарогасители, служителите са минали на инструктаж. Цените на свещите няма да бъдат повишавани, каза отец Иван Дойчев. Те са от 20, 40, 50 ст. и 1 лев. Той посъветва християните да не купуват свещи от магазините, които са фалшиви и не е ясен произхода им. „Във всяко магазинче около пазара се продават свещи. Не знам произхода им и не знам цената им, защото, като ме видят, ги скриват”, коментира отец Иван. Според него, не е изключено около храмовете да се навъртат и нелегални търговци, които продават незнайно откъде купени свещи. Фалшивите свещи клюмват още на първата минута след запалването им, твърдят специалисти. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди