изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:36 EEST
Прочут US-банкер огласи най-голямата заплаха за световната икономика    
По света Джейкъб Френкел, председател на УС на американската инвестиционна банка JP Morgan Chase International, заяви, че търговската конфронтация между САЩ и Китай е най-голямата заплаха за световната икономика днес, предаде CNBC. "Това все още не е търговска война, бих казал, че засега има някакви сблъсъци. Смятам, че всички трябва да помним катастрофата от 1931 г., когато благото намерение да бъдат запазени американските работни места, стана катализатор на Голямата депресия.

Трябва да се стремим да избегнем това на всяка цена", обясни Френкел. Банкерът отбеляза, че страните по света са твърде взаимозависими и взаимосвързани, за да позволят такива действия. "Ние не можем да си позволим да се стреля един друг. Свят, в който действа правилото." Око за око ", е един свят, където има твърде много слепи хора", обобщи банкерът. По-рано президентът Доналд Тръмп подписа меморандум за "Борбата с икономическата агресия в Китай". Документът позволява на САЩ да налагат едностранно ограничения върху вноса от КНР. Пекин многократно е подчертавал, че не искат търговска война, но не се страхува от нея и имат всички възможности да защити на националните си интереси. От 1 април Китай наложи мита върху 128 стоки от САЩ, а по-късно бяха добавени още 106 позиции в този списък.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди